Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Gradonačelnik Jakšić: Hoćemo li uspjeti aplicirati da asfaltiramo gorice? Moram iskreno reći da nisam optimist

Planira li Grad Koprivnica asfaltirati “gorične” pute iz EU fondova ili nekih drugih izvora, kao što je to učinila Općina Novigrad Podravski pitanje je koje je gradonačelniku Mišelu Jakšiću uputio nezavisni gradski vijećnik Marijan Šiško na nedavnom Gradskom vijeću, pruživši tako gradonačelniku prigodu da ponovi pokazatelje gospodarskog rasta Koprivnice:

– Kad ponavljam kao papagaj da je Koprivnica u prvoj grupi najrazvijenijih gradova u Republici Hrvatskoj, onda me neki znaju optuživati za demagogiju. Tvrde da to nije točno, iako je riječ o jasno mjerljivim pokazateljima i podacima Ministarstva regionalnog razvoja i Europske komisije, uzvratio je Jakšić te nastavio:

– Sve što kao grad možemo provući kroz bilo koju mjeru europskih natječaja, to i činimo. Hoćemo li, kao Općina Novigrad Podravski, uspjeti aplicirati da asfaltiramo gorice, moram iskreno reći da nisam optimist. Na sreću, ili na žalost za ovu vašu ideju, Koprivnica je u toliko razreda razvijenosti iznad Novigrada da nam se ta priča ne bi isplatila ni na koji načini, ni u kojoj mogućnosti.

Gradonačelnik Jakšić je podsjetio da je Zrinski trg povukao sve što je Koprivnica mogla. Posljednji takav primjer je spojna ceste između Reke i Starigrada. Kad su pak u pitanju vinogradarski puti na području grada, Koprivnica nije mogla aplicirati jer je prerazvijena.

S druge pak strane, Gradska uprava si je zacrtala druge projekte, poput praćenja Aglomeracije Koprivnica te izgradnju komunalne infrastrukture tamo gdje je još nema.

Gdje god će pratiti građevinska zona, ističe Jakšić, gradit će se i komunalna infrastruktura.

zatvori