Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: SLIKE SA SNJEŽNIH PROMETNICA Ralica i automobil u jarku, kamion zapeo na uzbrdici

Prvi jači snijeg ove godine na podravsko-prigorskim cestama radi probleme u prometu.

Kako piše prigorski.hr, između križevačkih sela Podgajca i Erdovca s ceste je sletjela ralica, u blizini Carevdara automobil je završio u jarku, a ujutro je kamion stao na uzbrdici u Sokolovcu.

Na području županije proglašeni su zimski uvjeti na cestama. Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke podsjećaju vozače na obavezno korištenje zimske opreme, što za vozače osobnih automobila znači da moraju imati zimske gume ili ljetne gume najmanje dubine utora 4 milimetra i lancima za snijeg pripravnim za postavljanje.

Apeliraju na vlasnike i vozače teretnih vozila s priključnim vozilima da ne kreću na put jer je istima tijekom nastupa zimskih uvjeta na cestama zabranjeno sudjelovanje u prometu.

– Ističemo obavezu vozača da očiste snijeg, i led, s vozila odnosno s krova, sa svih stakala i svjetala na vozilu – podsjećaju te mole pješake na dodatan oprez pri prijelazu kolnika.

Između ostaloga, savjetuju vozačima da tijekom sudjelovanja u prometu na cestama za vrijeme nastupa zimskih uvjeta povećaju međusobni sigurnosni razmak i smanje brzinu kretanja svojih vozila posebice na zavojima, prijevojima, nadvožnjacima i nizbrdicama kako ne bi došlo do proklizavanja i zanošenja vozila te slijetanja vozila s kolnika.

 

zatvori