Subota, 27. travnja 2024.

Župan i zamjenik Ljubić održali prijem za predavače Škole hrvatskog folklora

Povodom završetka zimskog ciklusa Škole hrvatskog folklora, župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić održali su prijem za predavače Škole, čiji je organizator Hrvatska matica iseljenika.

Naglasivši važnost Škole za očuvanje bogatstva hrvatske tradicijske kulture, župan je organizatorima zahvalio što su ponovno odabrali Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju, dodavši: — Osim na čuvanju tradicije, zahvaljujem vam i što pronosite vrijednosti našeg nacionalnog identiteta među pripadnicima hrvatskih zajednica izvan domovine te ih time povezujete.

U Školu je ove zime bilo uključeno preko 120 polaznika iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva, primjerice SAD-a, Australije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih zemalja.

Okupljenima se u ime županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga obratila i predsjednica Nada Šešić, pojasnivši kako Zajednica broji 56 sekcija, 57 udruga te 4 tisuće aktivnih kulturnih amatera, te je također uputila zahvale organizatorima na dolasku u Koprivnicu, a Županiji na višegodišnjoj podršci.

zatvori