Petak, 26. travnja 2024.

UPOZNAJTE NEODOLJIVOG TARTUFARA Mira Markota Marijanović: Snup je naša snaga

Poznata koprivnička frizerka Mira Markota Marijanović vlasnica je psa kojeg nemamo baš svakodnevno priliku vidjeti na gradskim ulicama.

Riječ je o pasmini Lagotto Romagnolo, odnosno talijanskom vodenom psu koji se proslavio kao odličan pronalazač tartufa.

Mirin pas zove se Snup i star je godinu i pol. Ono što njegova vlasnica sa sigurnošću može reći jest da ovaj kovrčavi četveronožni ljubimac nije kaučar. – Vesele je naravi, jako razigran i izrazito pametan pas koji vrlo lako uči. Ne pokazuje agresivnost, voli društvo drugih pasa i životinja općenito. Što god da radite bit će vam tik uz nogu, bilo da je to kuhanje, kopanje u vrtu, sadnja cvijeća itd. Vrlo je privržen i konstantno vas podsjeća da on nije samo pas nego vaša sjena. Kuda vi, tuda i on – upoznala nas je Mira s neodoljivim Snupom.

Ustupila Mira Markota Marijanović.

Za pse ove pasmine kažu da su dobri i kao psi čuvari te da će upozoriti svoju obitelj na svaku promjenu u okolini, a s time se slaže i koprivnička frizerka.

– Snup je naša snaga, ima poseban karakter. U našem domu imamo pravu družinu, čopor od dvije mace i psa. Snup ih u igri ganja, ali nikad nije agresivan. Baš je velika beba, no ima stav. Na primjer, ako netko reži na njega okrene se i ode. Uopće nije konfliktan. Lako se dresira i ima ludi njuh, zato i je tartufar – priča nam te dodaje da im je u planu, uz dosadašnje planinarenje, odvesti ga i u potragu za tartufima.

zatvori