Petak, 26. travnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Bit će svega: kiše, vjetra, topline i hladnoće

Vrijeme u tjednu pred nama sažeto bismo mogli opisati kao vrlo promjenjivo. Bit će tu izmiješanih elemenata i proljeća i zime, ali i ponešto oborina – no, ne one vrste koja bi bila primjerena siječnju.

Gotovo je sa zimskim praznicima. Naše će učenike na putu do škole u ponedjeljak dočekati hladno i oblačno vrijeme, ujutro i prijepodne sa slabim snijegom tu i tamo. Bit će to simbolične oborine uz možda koji centimetar snijega na tlu. Navečer je moguće i djelomično razvedravanje. Pirkat će slab istočni i jugoistočni povjetarac, a temperatura će se tijekom dana kretati između -2 i 2 stupnja.

Noć na utorak bit će hladna, uz temperature koje se ponegdje mogu spustiti i do -4 stupnja, pa i niže. Danju nas čeka promjenjivo vrijeme: nebom će i dalje dominirati oblaci, ali moguća su i sunčana razdoblja, osobito poslijepodne. Najveću promjenu donijet će nam vjetar – zapuhat će umjeren, na izloženim mjestima i pojačan jugozapadnjak, a s njim će porasti i temperatura. Nakon hladnog jutra, poslijepodne će zatopliti na 8, možda i više stupnjeva. Nije baš temperaturni šok, ali bit će osjetno.

Srijeda nam donosi novo pogoršanje. Nebo će se zatvoriti oblacima i otvoriti kišom – još je malo nejasno koliko oborina možemo očekivati jer se prognostički modeli ne mogu usuglasiti oko toga. No, računajte na kišu. Zapuhat će i sjeverni vjetar, ali temperatura ne bi trebala pasti u minus.

Četvrtak bi nam trebao donijeti nešto sunca i malo stabilnije vrijeme, a temperature će ponovno malo porasti. Ipak, prema kraju dana ponovno će se naoblačiti. Petak bi trebao biti pretežno oblačan i ponovno dosta topliji uz južinu. Potkraj dana moguća je kiša.

Što se tiče vikenda, zasad se čini da će biti oblačan, kišovit i hladan. Oba dana. Uz pad temperature može zalepršati i nešto snijega, no o tom potom.

zatvori