Utorak, 1. listopada 2024.

SLAVEN BUKAL osvaja pehare u Kataru, a vodit će i indijsku reprezentaciju na jakom turniru nacija

Slaven Bukal svoj trenerski nogometni kruh zarađuje u dalekom Kataru gdje sada radi već duge tri godine, a od nedavno je napravio veliki korak prema naprijed. Naime, postao je glavni trener u jednoj tamošnjoj nogometnoj akademiji te izbornik reprezentacije Indije.

— S manjim pauzama, zbog obaveza koje imam u Hrvatskoj jer polažem ispite za trenersku A licencu u Hrvatskoj nogometnoj akademiji, u Kataru sam već tri godine s jednom kratkom epizodom u Kini. Od ove sezone postao sam glavni trener u Absolute Sport akademiji koja broji 200-tinjak djece od 6 do 17 godina starosti — objasnio je Bukal.

Mladi trener vodi U-14 i U-16 selekcije s kojima igra turnire po Bliskom istoku, a kao honorarni posao vodio je i jednu seniorsku ekipu.

— Osim brojnih turnira igramo i prijateljske utakmice po Kataru. Mladi nogometaši su zaista vrijedni, iako smatram da je talent još uvijek na našoj strani. Također, vodio sam i seniorsku ekipu TJSV City Exchange. Istaknuo bih dva turnira pod nazivom QIFF koje smo osvojili. Posebni su po tome što su se finala igrala pred 15.000 ljudi što je neizmjerno iskustvo koje mi je otvorilo mnoga vrata — rekao je Bukal te pojasnio o čemu se točno radi:

— Dobio sam poziv da vodim ekipu Indije na azijskom turniru nacija koji se igra ove godine u Kataru. Nastupa 12 država, a turnir traje do kraja travnja. Radi se o Indijcima koji žive i igraju u nogometu u Kataru. S obzirom na to što vidim na treninzima i na prvim utakmicama vjerujem da ćemo osvojiti ovaj turnir — smatra Bukal.

S obzirom na to da je udaljen gotovo 4.000 kilometara od Hrvatske, mladom treneru je potrebna sva podrška, a kako nam je rekao, nje ima na pretek.

— Zbog obaveza koje sam naveo, završavanje UEFA A licence na nogometnoj akademiji u Zagrebu, znam češće doći doma pa je puno lakše izdržati razdvojenost od prijatelja i obitelji, a posebno od djevojke Marije koja mi je najveća podrška — poručio je Bukal i otkrio nam svoje planove.

— Htio bih pronaći angažman u nekoj seniorskoj ekipi koja se natječe u ozbiljnom rangu, bilo prvoligaškom ili drugoligaškom. Želim uživati u nogometu. U Kataru pratim hrvatske trenere poput Bonačića, Rendulića, Tadića, Tkalčevića i ostalih i vjerujem da ću svojim radom i uspjesima doći do razine njihovih angažmana, ali i da ću otvoriti put mnogim mladim našim trenerima da dođu tu i napreduju u svojim karijerama — zaključio je Bukal.

Tako Bukal koji danas živi u Križevcima, inače rođen u Ivanić-Gradu, gradi svoju trenersku karijeru u dalekoj zemlji, a tko zna, možda ćemo ga u budućnosti gledati i na klupama hrvatskih prvoligaša.

Slušaj uživo
zatvori