Petak, 26. travnja 2024.

ŠKOLSKE FINANCIJE Ljubić: Razmišljamo o tome da sve škole objedinimo u zajedničku riznicu

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik zadužen za školstvo Ratimir Ljubić sastali su se jučer s ravnateljima i računovodstvenim djelatnicima podravsko-prigorskih osnovnih i srednjih škola na temu financija.

Na samom početku, okupljenima se obratio župan kazavši kako školstvo spada u najveći sektor za koji je Županija odgovorna te kako je važno da se ravnateljima i računovodstvenim djelatnicima predstave financijska rješenja koja se planiraju provesti u narednom razdoblju.

Sastanak, na kojem je najviše bilo riječi o financijskom zatvaranju prošle godine, formiranju riznice i obvezama u projektima “Svi u školi, svi pri stolu 2” te “Prilika za sve 3”, vodio je novi pročelnik za financije Darko Masnec koji se tom prilikom i predstavio prosvjetarima.

— Postoji nagovještaj da bi sve osnovne i srednje škole prešle na zajedničku riznicu što bi značilo da bi sve škole bile objedinjene i imale bi svoje podžiro-račune, a jedan žiro-račun će biti županijski — rekao je dožupan Ratimir Ljubić. — Sastanak je sve u svemu bio konstruktivan, raspravljali smo s ravnateljima i računovođama o problemima koji su se javljali tijekom godine. Takav način komunikacije mislimo održavati i ubuduće.

Zamjenik Ljubić najavio je na sastanku i da će se u utorak u prostoru koprivničke Gimnazije “Fran Galović” birati predstavnici Koprivničko-križevačke županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske.

A kako bi se utvrdilo stanje na terenu, eventualni problemi te moguća rješenja, čelnici županije nastavljaju s obilaskom područnih i srednjih škola po Podravini i Prigorju.

zatvori