Srijeda, 8. svibnja 2024.

RUKOMETAŠI STARTALI S PRIPREMAMA Hangarovci kreću u obranu prvog mjesta, prve pripremne utakmice na jakom turniru u Prelogu

Rukometaši Koprivnice Hangar 18 ‘protutnjali’ su jesenskim dijelom prvenstva Treće hrvatske rukometne lige Sjever. S deset pobjeda u isto toliko kola prometnuli su se u glavne favorite za osvajanje naslova i plasman u viši rang.

Kako bi obranili lidersku poziciju, Hangarovci su, pod vodstvom trenera Branka Krajačića, odmah nakon blagdana, već 2. siječnja, počeli s pripremama te su do početka drugog polugodišta u školama radili dva puta dnevno, a sada su nastavili s jednim treningom svakog dana.

Proljetni dio sezone starta 18./19. veljače utakmicom na domaćem terenu protiv druge ekipe Vidovca, a da bi što uigraniji dočekali taj dvoboj Koprivničanci će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Već ovog vikenda naši rukometaši igrat će na jakom turniru u Trnovcu gdje će osim njih i domaćina sudjelovati i Maribor Branik 2 iz Slovenije i HIB Liebenau Graz 2 iz Austrije.

Idućeg vikenda, 27. ili 28. siječnja, planirana je prijateljska utakmica protiv drugoligaša Preloga, dok će 3. veljače Koprivnica Hangar 18 biti domaćin 25. Memorijalnog turnira “Goran Vrbošić Vrba”. Turnir će biti poseban jer će na turniru s prvim sastavima nastupiti najbolja hrvatska momčad PPD Zagreb, protiv koje će Koprivničanci igrati u polufinalu, druga najbolja hrvatska momčad Nexe iz Našica i Zaprešić.

Što se tiče igračkog kadra, sastav trenera Branka Krajačića za proljetni dio sezone pojačao je igrač Marko Lorber, povratnik u redove Koprivnice, dok će Matija Peić i Jan Šumandl zbog teških ozljeda koljena preskočiti nastavak sezone.

zatvori