Petak, 26. travnja 2024.

Mlada vozačica uhvaćena pijana za volanom, rekorder vikenda vozio kroz Glogovac kao na autocesti

Policija je tijekom prvog ovogodišnjeg vikenda zabilježila dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i neobično velik broj prometnih prekršaja, stoji u redovnom izvješću koje Policijska uprava koprivničko-križevačka objavljuje ponedjeljkom.

Obje nesreće rezultirale su samo materijalnom štetom, a vozač koji je jednu od njih skrivio bio je pod utjecajem alkohola.

Ukupan broj utvrđenih prometnih prekršaja bio je 170, što je više od prosjeka. 37 prekršaja odnosilo se na alkohol i 60 na nepropisnu i/ili neprilagođenu brzinu. Dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a četiri su uhićena.

Također, sedam mladih vozača sankcionirano je zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Od mladih vozača najviše je “napuhala” 21-godišnjakinja koja je zatečena u sitnim noćnim satima subote u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici s 1,47 promila alkohola u organizmu.

Najviše alkohola od svih vozača, i mladih i “starih”, imao je 34-godišnjak koji je u nedjelju kasno u noći u Ulici Mitrovica u Virju uhvaćen za volanom s 2,07 promila.

Brzinu kretanja najviše je prekoračio vozač osobnog automobila koji je u nedjelju prijepodne u Koprivničkoj ulici u Glogovcu uhvaćen kako vozi 125 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 60.

zatvori