Subota, 27. travnja 2024.

JAVNI POZIV Tko bi ove godine trebao dobiti županijske nagrade i priznanja?

Odbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije pozvao je građane i pravne osobe da pošalju svoje prijedloge za dobitnike ovogodišnjih županijskih nagrada i priznanja.

I ove godine proglasit će se počasni građanin te dodijeliti nagrade za životno djelo, za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec”, za doprinos ugledu i promociji županije, za iznimno postignuće te plaketa i zahvalnice.

Podsjetimo, Županija svoje nagrade i priznanja dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama koje su svojim kontinuiranim i značajnim radom dale trajan doprinos i rezultate trajne vrijednosti na unaprijeđenju stanja i razvitku pojedinih područja, odnosno koje su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Republike Hrvatske i naše županije.

Specifična nagrada je ona za promicanje ljudskih prava koja nosi ime po podravskoj političarski i spisateljici Mari Matočec. Prijedlozi za nju upućuju se županijskoj Koordinaciji za ljudska prava koja potom razmotrene prijedloge šalje Odboru za dodjelu javnih priznanja. Njezina utemeljiteljica, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić:

— Na području naše županije imamo uistinu puno ljudi, moram ponovno reći, posebice žena, koji se u svom radu bave jačanjem ljudskih prava. Bilo da se radi o udrugama ili institucijama u kojima daju svoj obol i gdje se kao pojedinac ili pojedinka maksimalno angažiraju van svog posla.

Nagrada za životno djelo dolazi uz 20 tisuća kuna, nagrada “Mara Matočec” uz sedam, a nagrade za doprinos ugledu i promociji županije uz pet tisuća kuna. Pet tisuća kuna dobit će i dobitnici nagrade za iznimno postignuće, dok će dobitnici zahvalnica dobiti dvije tisuće kuna.

Rok za prijedloge ističe 12. veljače, a pojedinosti, kao i obrasce, možete pronaći na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Uručenje nagrada bit kao i dosad na svečanoj sjednici Županijske skušptine povodom Dana naše županije 13. travnja.

zatvori