Subota, 27. travnja 2024.

POPIS KANDIDAT(KINJ)A Evo tko sve želi u županijski Savjet mladih

U tijeku je izbor za novi saziv Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

Nakon što se krajem listopada na prvi javni poziv nije javio dovoljan broj kandidata, Odbor za izbor i imenovanja predložio je Županijskoj skupštini raspisivanje novog. Sada je pravovaljano ukupno 12 kandidatura za članice i članove te 12 kandidatura za zamjenice i zamjenike članova Županijskog savjeta mladih.

Podsjetimo, ovo savjetodavno tijelo Županijske skupštine čini 11 članova i 11 zamjenika članova, a biraju se na razdoblje od tri godine. Njegova zadaća je savjetovati članove Županijske skupštine o potrebama i željama mladih ljudi što žive u Podravini i Prigorju.

Među važećim kandidaturama su one Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske akademske zajednice, Organizacije mladih HSS-a Križevci, Organizacije mladih HDS-a Križevci, Glasa mladih Križevci i Gimnazije Ivana Zakmardije Dijankovečkog Križevci.

Dvije pristigle kandidature nisu valjane i to Autohtone-Hrvatske stranke prava i Saveza izviđača Koprivničko-križevačke županije.

Tko će činiti novi saziv županijskog Savjeta mladih odlučit će tajnim glasovanjem članovi Županijske skupštine na prvoj sljedećoj sjednici.

Tko sve želi u Savjet mladih Koprivničko-križevačke županije pogledajte ovdje.

zatvori