Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Obrtničko učilište Pouka dobilo je pola milijuna kuna od Ministarstva znanosti i obrazovanja

U četvrtak, 25. siječnja 2018. u prostorima Ministarstva znanosti i obrazovanja održano je svečano predstavljanje i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekata u okviru poziva “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”.

Obrtničkom učilištu Pouka odobren je projekt “Učenjem do posla” vrijednosti 515.079,13 kuna. Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. 30 pripadnika ove ciljne skupine sudjelovati će u provedbi 3 obrazovna programa za zanimanja tražena na tržištu rada: program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju tesar/ica, program osposobljavanja za obavljanje poslova elektrozavarivača/ice i program usavršavanja za obavljanje poslova montera/ke solarno toplovodnih sustava. Kroz 12 mjeseci provedbe projekta provest će se aktivnosti animiranja i odabira polaznika, nabaviti potrebni materijali i oprema za organizaciju teorijske i praktične nastave te provesti planirani programi osposobljavanja i usavršavanja. Partner u projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

U okviru ovog Poziva osigurano je 30.039.000,00 kuna, a odabrana su samo 24 projekta iako je na natječaj prijavljen višestruko veći broj projektnih prijedloga. Ovo je priznanje Obrtničkom učilištu Pouka za dosadašnji rad na kandidiranju i provedbi EU projekata.

zatvori