Ponedjeljak, 2. rujna 2024.

ZA TRI MJESTA – TRI PRIJAVE Novu Upravu Komunalca uskoro bi trebalo potvrditi Gradsko vijeće

Nataša Tetec, direktorica Podravkine tvornice Koktela i SDP-ova gradska vijećnica, nova je predsjednica Uprave koprivničkog Komunalca. U Upravi će još biti i bivša Podravkina voditeljica Unaprjeđenja prodaje Dubravka Horvat i bivši direktor Informatike u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji Goran Međurečan.

Tako bi to barem trebalo biti od 19. veljače, kad bi nova uprava trebala preuzeti odgovornost za najvrijedniju gradsku tvrtku.

>> NOVA UPRAVA KOMUNALCA Evo tko bi trebao preuzeti koprivničko komunalno poduzeće

Naime, Nadzorni je odbor na popodnevnoj sjednici otvorio prijave pristigle na natječaj. Posao im je olakšala činjenica da su na natječaj za tri mjesta pristigle samo tri prijave.
Svoj prijedlog za imenovanje nove uprave Nadzorni odbor je proslijedio Gradskom vijeću i Skupštini Komunalca, a to je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Gradsko vijeće će na sjednici u utorak prijedlog Nadzornog odbora potvrditi ili, što se vjerojatno neće dogoditi, odbiti. Potom će Skupština, dakle gradonačelnik Jakšić, konačno i imenovati novu upravu. Zanimljivo je da odluka Gradskog vijeća ne obvezuje Skupštinu, no kako je na koordinaciji stranaka u Gradskom vijeću, doznajemo od predsjednika Ivana Pala, već sve usuglašeno, nikakvih iznenađenja ne bi trebalo biti.

Recimo i da se aktualna predsjednica Uprave Maja Hleb nije javila na natječaj. Njen mandat završava 18. veljače i nakon toga će, kaže, ostati raditi u Komunalcu. Doznajemo da će raditi na poslovima restrukturiranja, zakonski uvjetovanih odvajanja aktualnih Komunalčevih djelatnosti, te će koordinirati njima.

Dubravka Horvat (i Rade Šerbedžija). Snimio Marko Posavec.
Goran Međurečan. Snimio Marko Posavec.
zatvori