Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Zeleni krenuli s pripremama, Medenjak: Nadam se da ćemo nastaviti sjajne rezultate od jeseni

Nogometaši Koprivnice danas su počeli s pripremama za proljetni nastavak Treće hrvatske nogometne lige Istok.

Trener Vedran Medenjak na Gradskom je stadionu održao prozivku i vodio prvi ovogodišnji trening momčadi koja se kadrovski ponešto promijenila. Prije svega, otišli su važni igrači Brcković i Bukovac, kao i mladi Novak koji je prešao u Križevce te Lopatnik koji se vratio u Osvit.

— Bilo je dolazaka i odlazaka, još to nije finalni roster igrača jer naravno još moramo vidjeti što će biti sa Slavenom. 24 igrača su danas na prozivci i oni mi se trebaju dokazati. Od njih ćemo odabrati oko 18 igrača koji će iznijeti prvenstvo. Sve je na igračima: oni koji će biti najbolji i koji će se pokazati najboljima dobit će šansu — istaknuo je trener Medenjak. — Imamo i nekih dolazaka: priključio nam se Vinko Pušić iz Bjelovara, a imamo i neke igrače na probi; zasad ne bih o njihovim imenima, oni su tu da se dokažu.

Direktor kluba Slavko Tucaković Zelenima je u svlačionici iznio ciljeve za proljetnu polusezonu: što bolji rezultat u Trećoj HNL Istok i osvajanje županijskog Kupa.

— Imamo pet i pol tjedana da se dobro pripremimo za prvenstvo — rekao je Medenjak Dravi.info. — Stanje u ekipi je dobro, imamo velik broj igrača koji su činili okosnicu momčadi prošle sezone i siguran sam da će to činiti i u nastavku prvenstva. Sigurno je da će prvenstvo biti izrazito napeto, s obzirom na to da šest-sedam ekipa konkurira za sam vrh. Bit će izrazito zanimljivo, nadam se da ćemo se uspjeti dobro pripremiti i postići jednake rezultate kao što je postigao moj prethodnik u prvom dijelu prvenstva.

Koprivnica će do nastavka prvenstva odigrati i barem pet prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu 3. veljače u Zagrebu protiv Maksimira. Potom slijede dvije provjere na domaćem terenu, 10. veljače protiv Pitomače i 17. protiv Bratstva iz Kunovca. Tri dana kasnije Zeleni gostuju u Lendavi, a “generalku” će imati 25. veljače u Sesvetama.

Prva proljetna prvenstvena utakmica na rasporedu je 3. ožujka, kada u Koprivnicu dolazi Međimurje.

Na kraju podsjetimo da su Zeleni jesenski dio prvenstva završili na trećem mjestu s jednakim brojem bodova kao i prvoplasirani BSK iz Bijelog Brda i Bedem iz Ivankova kojemu je pripalo drugo mjesto.

NK Koprivnica kreće s pripremama!

Posted by Drava.info on Wednesday, January 24, 2018

 

zatvori