Petak, 26. travnja 2024.

Mladić brutalno pretukao ujaka kolcem i šakama, osuđen na uvjetni zatvor

Mladog koprivničkog soboslikara (26) Općinski sud u Koprivnici osudio je na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je prošlog ljeta u dvorištu obiteljske kuće šakama i drvenim kolcem pretukao svog ujaka.

Nemili događaj dogodio se 15. srpnja prošle godine u predvečernjim satima u Koprivnici. Mladić je u alkoholiziranom stanju napao svog ujaka, oborivši ga na pod udarcima drvenim kolcem po nogama. Potom ga je rukom primio za vrat i više puta udario šakom u glavu. Ujak je zadobio višestruke ozljede: natučenje glave, izbijen zub gornje čeljusti, hematom lijeve natkoljenice te oguljotine i hematome na lijevoj potkoljenici.

Općinski sud u Koprivnici izrekao mu je kaznu od šest mjeseci uvjetnog zatvora, što znači da se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo. Sud je time prihvatio prijedlog državnog odvjetnika koji je okrivljenome kao olakotne okolnosti uzeo to što je do sada neosuđivan te što je otac dvoje maloljetne djece. Osim toga, mora platiti i 576 kuna troškova postupka.

zatvori