Petak, 3. svibnja 2024.

NAŠLI LIJEČNIKA Mateo će biti operiran u Njemačkoj, evo koliko su Podravci i Prigorci dosad prikupili za njega

Liječnik iz Hamburga operirat će našeg Matea Galjera. Prema informacijama od Mateove majke, objavio je to Glas Podravine u svojem posljednjem broju.

Obitelj Galjer sad čeka termin puta, a ovu lijepu vijest lakše su dočekali s obzirom na to da su Podravci i Prigorci za malenog junaka prikupili 27 tisuća kuna.

Podsjetimo, hrabri četrnaestogodišnji mladić boluje od vrlo rijetkog i teškog oblika idiopatske skolioze, odnosno iskrivljenja kralježnice koja mu onemogućuje normalan život i zbog koje je već četiri puta u proteklih godinu dana bio podvrgnut rizičnim operacijama koje nažalost nisu prošle prema očekivanjima. Mateo je rođen s tom bolešću, a velike deformacije su se počele događati unatrag dvije godine kada se stanje toliko pogoršalo da su mu liječnici morali ukloniti čak tri rebra kako bi mogao disati.

Kako bi mu pokušali izravnati kralježnicu liječnici su mu na glavu ugradili metalnu krunu koju su šarafima fiksirali u lubanju i na to objesili utege od šest kilograma. Strašna patnja i muka koju je morao podnijeti teška je uopće za prepričati, a potom su uslijedile i bolne operacije, vađenja rebara te ugradnja metalnih šipki i pločica koje su mu iskočile i krenule probijati kroz prijašnje rane pa su liječnici na kraju bili primorani sve izvaditi.

Nakon toga, stavljen mu je gips oko cijelog trupa koji fiksira ovo mlado, napaćeno, krhko tijelo. Nosi ga već godinu i pol dana iščekujući da hrvatski liječnici, koji su iscrpili svoje mogućnosti, pronađu specijaliste u Europi koji bi bili spremni preuzeti odgovornost za još jednu operaciju.

Obitelj vjeruje da će mu doktori u Hamburgu pomoći da konačno počne živjeti normalnijim životom.

Kako bi se ova skromna obitelj što lakše nosila s novim izazovima i dalje ima treba vaša pomoć. To možete učiniti uplatom na račun otvoren u Zagrebačkoj banci na ime – Mateo Galjer HR6623600003238025343 ili ih možete kontaktirati na telefonski broj 092 179 2431. Svaka kuna i savjet su dobrodošli.

zatvori