Petak, 26. travnja 2024.

UPOZNAJTE LINUX Zbog velikog interesa organizirane su besplatne radionice

Uvodno predavanje o operativnom sustavu Linux koji je u subotu u Poduzetničkom inkubatoru Koprivnica održao Matija Žeželj izazvalo je velik interes, pa je organiziran i nastavak i to radionicama koje će se usredotočiti na praktičan rad.

Matija Žeželj, sistemski administrator koji se Linuxom bavi više od 15 godina, polaznicima je predočio osnovne informacije i prednosti ovog OS-a: besplatan je i slobodan za korištenje, dostupan je na svim jezicima te nije osjetljiv na viruse i druge zlonamjerne programe. Za razliku od Windowsa, Linux sadrži na stotine različitih distribucija prilagođenih pojedinim korisnicima i poduzećima, a i sama njegova instalacija je mnogo jednostavnija od instalacije Windowsa. Zanimljivo je istaknuti da je Linux sustav korišten i u Android pametnim telefonima, smart televizorima, IoT uređajima i drugima.

S obzirom na velik interes, pripremljen je novi set radionica o Linuxu koje će obuhvatiti praktičan rad na računalima te polaznicima dati osnovno znanje o sistemskim operacijama u Linuxu. Prva radionica održat će se u subotu, 3. veljače od 9 do 11 sati. Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na adresu [email protected].

zatvori