Petak, 26. travnja 2024.

KRISTIJAN BISTROVIĆ: Sve se dogodilo tako brzo! CSKA je klub s ogromnom tradicijom, jedva čekam da vidim kako sve to izgleda

Kristijan Bistrović, devetnaestogodišnji nogometaš rodom iz Imbriovca, potpisao je ugovor sa slavnim klubom iz Rusije. Bivši nogometaš Slaven Belupa nosit će dres moskovskog CSKA, a mi vam ekskluzivno donosimo njegovu priču netom nakon velikog transfera o kojem će zasigurno ovih dana pričati cijela Hrvatska.

Objasnio nam je mladi veznjak kako je uopće došlo do transfera u Rusiju.

— Ubrzo nakon nekoliko utakmica koje sam odigrao u prvom sastavu ovog ljeta menadžeri su mi rekli da se nekoliko inozemnih i hrvatskih klubova interesira za mene. Nitko osim CSKA nije poslao ozbiljnu ponudu i tako je sve krenulo. Bio je to za mene šok u prvom trenutku jer se sve dogodilo iznenada. Ipak, to je prilika koja se događa jednom u životu i jednostavno sam ju morao iskoristiti.

Transfer je dogovaran u tajnosti. Nitko nije htio da se zbog nagađanja upropasti nečija životna prilika što ovaj transfer za Bistrovića sigurno jest. Popularni Kiki odavno se krenuo spremati za daleku Rusiju.

Izvor: CSKA Instagram.

— Već sam krenuo s učenjem ruskog jezika. Nije lagan, ali snaći ću se, ne brinem. U samu Rusiju neću ići sve do kraja veljače jer ćemo do tada biti na pripremama u toplijim krajevima, tako da ću se za upoznavanje Moskve trebati još malo strpjeti.

Sigurno je da će za mladog veznjaka ovo biti veliki korak naprijed u karijeri, ali kako nam je i sam rekao, spreman je na sve izazove i prepreke koje su pred njim.

Izvor: CSKA Instagram.

— Što se tiče očekivanja, sigurno je da ću morati davati više od 100 posto na svakom treningu. Borit ću se za svaku minutu, da ulovim sve njihove taktičke zahtjeve. Siguran sam da će biti velika razlika u odnosu na Slaven Belupo, ali spreman sam na sve. CSKA je klub s ogromnom tradicijom i jedva čekam da napokon vidim kako to sve skupa izgleda.

Popularni Kiki impresirao nas je smirenošću, ali i mirnoćom u razgovoru o nečemu tako velikom kao što je ovaj transfer. Mnogi mladi igrači pričali bi o autima, kućama, novcu, ali on nam nije odao takav dojam, dapače. Istaknuo je što će mu najviše nedostajati, ali i tko će mu pomoći u prilagodbi na život u Rusiji.

— Najviše će mi nedostajati obitelj, prijatelji i cura. Ljudi s kojima se svakodnevno družim. Nadam se da ću se tamo brzo uklopiti i da ću naći ekipu. Tata za početak ide sa mnom u Rusiju kako bih se što prije prilagodio, a dalje ćemo vidjeti kako će biti.

Izvor: CSKA Instagram.

Jučer je nosio dres Slavena, sutra će nositi dres CSKA, a sve je krenulo tako nenadano i tako nedavno.

— Prije dvije i pol godine poslije jedne kadetske utakmice trener Sertić i tadašnji sportski direktor Josip Omrčen-Čeko došli su do mene i rekli mi da sam od sutra u kadru prve ekipe i da putujem s prvom momčadi na gostovanje u Osijek. Nisam to očekivao tada, a posebno to da ću i ući u 77. minuti. Nije to bilo ništa posebno tada, ali od onda sam objeručke prihvatio mjesto s prvom momčadi, a u zadnjih šest mjeseci i mjesto u prvom sastavu.

Od prvog sastava Slavena do jedne od najboljih svjetskih liga u manje od godinu dana ogroman je skok na koji moraju biti ponosni svi Koprivničanci, Imbriovčani i mještani naše županije. Bistrović odlazi u Rusiju za koju kaže da nije nepoznanica za njega.

— Rusku ligu sam koliko-toliko pratio s obzirom na to da je po kvaliteti odmah iza “Liga petice”. Pratio sam njihove klubove u Ligi prvaka i Hrvate koji igraju u Rusiji. Veliki broj kvalitetnih igrača u njihovoj ligi, ali i klubova koji participiraju u europskim natjecanjima sugeriraju da se radi o kvalitetnoj ligi.

Izvor: CSKA Instagram.

Nakon velikog transfera logičnim se nametnulo pitanje o budućnosti u hrvatskoj reprezentaciji, a da ga ovakav scenarij neće uobraziti pokazao je time što nije zaboravio ni na svoje obrazovanje.

— Svakom igraču san je reprezentacija. Nije mi to trenutno primarni cilj zato što se u ovom trenutku moram u potpunosti posvetiti prilagodbi na CSKA, a onda, daj Bože, kada izborim mjesto u prvih 11 doći će i poziv u A selekciju. Moram misliti i na svoju budućnost tako da imam u planu upisati online fakultet preko Nogometnog sindikata. Radi se o sportskom menadžmentu koji se studira sedam semestara, a koji ću se potruditi završiti usporedno s treniranjem, sukladno sa slobodnim vremenom.

Bistrović je od ljeta objeručke prihvatio mjesto u prvih 11 Slavena, a nije ga pokolebala ni ozljeda gležnja zbog koje je propustio završnicu jesenskog dijela prvenstva. Igrao je na poziciji veznog igrača gdje se vidi i u dresu CSKA.

— Što se tiče moje pozicije, odgovaraju mi sve u veznom redu, pogotovo na lijevoj strani. Volim se priključivati napadu, volim imati loptu kod sebe i sudjelovati u završnici akcija. Kao svoje prednosti naveo bih građenje igre, možda i šut, a mane na kojima moram raditi dodatno su duel, skok igra, trka i agresija. Na svim tim parametrima radim intenzivno posljednjih godinu dana.

Za kraj, Kristijan je htio zahvaliti mnogima.

— Htio bih zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima i curi koji su mi uvijek bili velika podrška. Također, svim trenerima koji su me trenirali, a posebno Ivici Sertiću koji me vodio posljednje četiri godine u kadetima i juniorima. Ne smijem zaboraviti ni trenera Željka Kopića koji me uveo u seniorski nogomet i koji mi je dao priliku u seniorskom nogometu, ali i svim suigračima i Upravi Slaven Belupa. Ne smijem zaboraviti ni Alena Vugrina koji mi je pomogao s fizičkom pripremom i Nikolu Jambora koji mi je uzor među prijateljima i koji mi je svojim savjetima uvelike pomogao.

Nije spomenuo zaboraviti ni naš mali portal koji ga je uvijek pratio i koji će ga, naravno, pratiti i u nastavku karijere.

— Na kraju želim zahvaliti i najboljem portalu u Koprivnici, Dravi.info koja me kroz cijelu moju dosadašnju karijeru pratila na lijep način i nadamo se da ćemo se i dalje u istoj mjeri čitati na našoj Dravi.

Što reći nego poželjeti veliku sreću našem mladom nogometašu u surovom svijetu nogometa. Želimo mu da s ponosom predstavlja naš kraj u dalekoj Rusiji i da se jednog dana vrati u svoj Slaven Belupo, ako ništa drugo barem da završi karijeru. O svim uspjesima, usponu i nadamo se velikoj karijeri Kristijana Bistrovića i dalje ćete čitati na vašem portalu Drava.info.

zatvori