Subota, 4. svibnja 2024.

Jakšić: Učinit ćemo sve da još ove godine izgradimo cestu između Starigrada i Reke

Gradu Koprivnici je iz mjera ruralnog razvoja odobrena potpora za izgradnju spojne ceste dvaju prigradskih naselja, Starigrada i Reke.

Zrinski trg više je nego zadovoljan, rekao je Radio Dravi gradonačelnik Mišel Jakšić:

— Drago nam je s prvog aspekta jer to pokazuje da je naš rekordni proračun, u kojemu više od trećine novca čine sredstva Europske unije, ostvariv i da ćemo doista privući sva ta europska sredstva koja smo ukalkulirali. Naravno da nam to jako puno znači i zato jer se predugo čeka ta spojna cesta između Starigrada i Reke. Znam koliko ta cesta znači stanovnicima oba ta naselja, koliko će podići sigurnost prometa u tim naseljima, ali i rasteretiti prometne tokove u tom dijelu grada. Osobito se to odnosi na ulazak u grad od strane Križevaca i Zagreba ili pak prema Križevcima, Vrbovcu, Zagrebu.

Nova će cesta koštati oko 8 milijuna kuna, od kojih je prihvatljivim troškovima ocijenjeno 7,7 milijuna. Rok za provedbu investicije je 18 mjeseci, a gradonačelnik Jakšić kaže da će Gradska uprava učiniti sve da tu cestu izgradi još ove godine. No, je li to doista izvedivo, uzme li se u obzir da je riječ o investiciji koja podliježe javnoj nabavi, pa prema dosadašnjim primjerima sudeći, konkretni radovi na izgradnji počinju tek kasno najesen, čak i zimi?

— Nažalost, godina koja je iza nas pokazala je da smo na vrlo zanimljivom području kad pričamo o građevinskim radovima. No svaka škola novce košta, a mi smo neke svoje škole, među kojima je i “pametna ulica”, prošli. Ove godine ćemo sigurno biti pametniji — uvjeren je Jakšić.

Projekt spojne ceste obuhvaća izgradnju kolnika, javne rasvjete i pješačko-biciklističke staze. Koprivnica će tako, zaključio je gradonačelnik Jakšić, dobiti adekvatnu prometnicu koja će konačno, nakon godina i godina priča i priprema, kvalitetno spojiti dva naselja.

zatvori