Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Otvorena izložba X. Koprivničkog salona fotografije, pogledajte tko su nagrađeni

Izložba X. Koprivničkog salona fotografije otvorena je u subotu u Domu Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice, u organizaciji Foto kino kluba Podravina. Riječ je o izložbi fotografija nastalih u sklopu državnog fotografskog natjecanja ‘Sretno dijete – sretna obitelj’.

— Svakodnevno smo svjedoci nasilja nad djecom i nasilja od strane djece, te je naš cilj da organiziranjem ovog fotografskog natjecanja, kod svih autora, a poglavito kod djece i mladeži pokušamo utjecati na razvoj svijesti o nenasilju i potrebi za rješenjem svakog sukoba na miran i dostojanstven način — rekao je Krešimir Juratović, predsjednik Foto kino kluba Podravina.

Natjecanje je održano na dvije teme i to: dijete/djeca i obitelj. Sudjelovala su 72 autora s 345 fotografija. Čast da otvori izložbu pripala je Meliti Samoborec, zamjenici gradonačelnika.

— Sretan sam i ponosna što danas imam priliku otvoriti ovu izložbu i razgledati ove prekrasne radove. Također, drago mi je što Grad Koprivnica podupire ovakve projekte koji imaju za cilj osvijestiti građane o problemima mladih ljudi — okupljanima je poručila Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

U sklopu otvorenja izložbe podijeljene su i nagrade. Pojedinačno u kategoriji Dijete/Djeca prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Silvija Butković za fotografiju “Sladoled”, drugo mjesto i srebrna medalja pripala je Čedomilu Grosu za fotografiju “Mali alpinisti”, dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojio Mato Zeman za fotografiju “Moja najbolja prijateljica”.

Uz njih pohvaljeni su i radovi Milorada Videkovića za fotografiju “Mali Zagorec” i Dražena Zrinskog za fotografiju “Mozgaliza”. Za kolekciju prvo mjesto primalo je Berislavu Vrkljanu za rad “Dječji svijet igre” 1 i 2, drugo mjesto Stanku Tothu za rad “Igra” 1 i 2 i treće mjesto Anđeli Lenhard Antolin za rad “Slatkiš” 1 i 3. Pohvaljena je i kolekcija fotografija Željka Pokosa za rad “Rastemo” 1 i 2.

U kategoriji Obitelj pojedinačno prvu nagradu osvojio je Dražen Zrinski za fotografiju “Kao mama”, drugu nagradu Željko Car za fotografiju “Zajedno na moru” i treću nagradu Željko Pokos za fotografiju “Veliki i mali”. Također pohvaljene su fotografije Berislava Vrkljana za fotografiju “Step down”, Silvije Butković za fotografiju “Širi ruke”, Stanka Totha za fotografiju “Šetači” i Čedomila Grosa za fotografiju “Selfi 2”. Prva nagrada za kolekciju pripala je Željku Caru za rad “Mali ribiči” 1 i 2, druga nagrada Saši Vlahoviću za rad “My school family” 1 i 2 i treća nagrada Matiji Vargi za rad “Uz blagdane sreća je još veća” 1 i 2. Pohvaljena je i kolekcija fotografija Stanka Totha za rad “Fiesta” 2 i 3.

zatvori