Utorak, 1. listopada 2024.

HNS PRIHVATIO PROJEKT Slaven Belupo će dobiti novi travnjak

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jučer je potvrdio da predizborno obećanje predsjednika HNS-a Davora Šukera, projekt obnove travnjaka hrvatskih prvoligaša, teče prema planu. Važna je ovo vijest za Koprivnicu i Slaven Belupo jer je među odabranim travnjacima i onaj na koprivničkom Gradskom stadionu.

– Zaprimljeno je izvješće o prijavama klubova i gradova za uređenje terena na igralištima klubova Prve HNL. Izvršni odbor sa zadovoljstvom je primio na znanje činjenicu da projekt ide prema planiranom rasporedu, a prihvaćeni su projekti za stadione u Zaprešiću, Koprivnici, Vinkovcima, Puli te Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva) – objavio je HNS na svojoj službenoj stranici.

Prema idealnom scenariju s obnovom bi se krenulo odmah nakon završetka prvenstva, odnosnom, u slučaju Slaven Belupa, tjedan dana prije jer će koprivnički prvoligaš posljednju domaću utakmicu u Koprivnici igrati 12. svibnja. Bit će to pretposljednje kolo kada će na Gradskom stadionu gostovati Istra 1961.

– Kada se raspišu natječaji i prihvate ponude moći ćemo reći kada će se točno krenuti u obnovu travnjaka. Moramo u vidu imati da će se obnavljati šest terena i to uglavnom kopnenom dijelu Hrvatske što je zahtjevan projekt kojem treba vremena – objasnio nam je tehnički direktor Slaven Belupa Robert Kerovec.

Da je obnova travnjaka u Koprivnici itekako potrebna pokazala je nedavna prvenstvena utakmica protiv Lokomotive koja je nakon 45 minuta prekinuta zbog nemogućih uvjeta i kišom natopljenog terena.

Slušaj uživo
zatvori