Srijeda, 8. svibnja 2024.

U OBILASKU ŠKOLA Grad ne odustaje od škole na Podolicama, uskoro će biti novosti

Početak novog polugodišta prigoda je koprivničkoj izvršnoj vlasti za obilazak gradskih škola. Gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Melita Samoborec obišli su ovaj tjedan Centar Podravsko sunce, Umjetničku školu Fortunat Pintarić te osnovne škole Braća Radić i Đuro Ester.

Iako im preostaje još posjetiti školu Antun Nemčić Gostovinski, dogradonačelnica Melita Samoborec, kao dugogodišnja prosvjetarka, ocijenila je stanje koprivničkog školstva:

— Mogu reći da uistinu imamo vrlo, vrlo kvalitetne škole i što se tiče nastavnog kadra i što se tiče vrijednih i marljivih učenika te, naravna stvar, roditelja koji uistinu brinu o svojoj djeci i kojima je cilj da im djeca prosperiraju u životu. Naravno da takvim školama, takvim učiteljima, takvim učenicima treba osigurati vrhunske materijalne uvjete za postizanje što boljih rezultata.

Izvor: koprivnica.hr

Dogradonačelnica Samoborec je podsjetila da već idućeg mjeseca počinju radovi na energetskoj obnovi škole u Miklinovcu. U toj školi obnovljen je parket u četiri učionice, nabavljeni su poslužavnici za školsku kuhinju, a u planu je i nabavka informatičke opreme u vrijednosti od 60.000 kn.

Podravsko sunce je škola koja učenicima i nastavnom kadru pruža vrhunske uvjete, dok u Fortunatu Pintariću to tek treba postići, kaže dogradonačelnica Samoborec:

— Tamo je dobro posložen nastavnički kadar. Trenutno se pripremaju za natjecanja u plesu. Znamo da im za kvalitetan i neometan rad nedostaje prostora, pa ćemo u dogledno vrijeme o tome puno pričati i puno raditi. No, najbitnije je da mi u Gradu Koprivnici ne odustajemo od izgradnje nove škole na Podolicama. U vrlo kratkom vremenu ćemo vidjeti možemo li za tu školu dobiti nešto novca od resornog ministarstva. Ako ne, ići ćemo na izgradnju škole vjerojatno iz vlastitih sredstava.

Izvor: koprivnica.hr

Gradski čelnici danas su obišli i Osnovnu školu Đuro Ester. Tijekom zimskih praznika u toj su školi obnovljeni parketi u šest učionica, a nabavljena je i oprema za kuhinje u matičnoj, ali i područnoj školi na Vinici. No, gradske čelnike posebno veseli što su se svi nastavnici aktivno odazvali edukaciji o korištenju opreme iz sustava e-Škole.

Gradonačelnik Jakšić i njegova zamjenica Samoborec sutra će, doznajemo, obići i školu Antun Nemčić Gostovinski. Osim što će se sami uvjeriti u stanje u školama, to je prilika i da učenicima, ali i nastavnom i školskom osoblju, požele uspješan nastavak školske godine.

Izvor: koprivnica.hr
zatvori