Petak, 26. travnja 2024.

CESTA ILI PISTA? Policija ga uhvatila kako juri čak 170 na sat

Policijska uprava koprivničko-križevačka i ovog je vikenda bila aktivna u nadzoru prometa diljem Podravine i Prigorja. Posebno se neslavno istaknuo vozač koji je na brzoj cesti između Križevaca i Vrbovca vozio čak 170 kilometara na sat.

Tijekom vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće, jedna s materijalnom štetom i jedna s lakše ozlijeđenom osobom. Obje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola, pri čemu je ovaj koji je uzrokovao nesreću bio i mladi vozač.

Policija je sankcionirala čak 193 prometna prekršaja, od čega se 40 odnosilo na alkohol i 37 na brzinu. Jedan je vozač zadržan do otriježnjenja, a jedan je uhićen.

Sedam mladih vozača uhvaćeno je kako vozi pod utjecajem alkohola. Najviše je “napuhao” 21-godišnjak koji je skrivio nesreću u Kloštru Podravskom – 1,40 promila.

Alkoholni rekorder vikenda, međutim, bio je 41-godišnji vozač koji je u petak navečer u Drnju vozio s 2,71 promilom alkohola u organizmu.

Rekorder što se tiče brzine bio je 34-godišnjak koji je u subotu poslijepodne na državnoj cesti D-10, odnosno brzoj cesti između Križevaca i Vrbovca, vozio čak 170 kilometara na sat, odnosno 70 km/h brže od važećeg ograničenja.

zatvori