Subota, 11. svibnja 2024.

ČETVRT STOLJEĆA VRBINOG MEMORIJALA Veliki rukometni turnir i bogat program događanja u spomen na junaka Domovinskog rata

Bogat program ovogodišnjeg jubilarnog Memorijalnog turnira ‘Goran Vrbošić Vrba’ koji organizira Rukometni klub Koprivnica Hangar 18 danas je službeno predstavljen u Gradskoj upravi.

Ispred Ministarstva obrane, ministra obrane i načelnika glavnog stožera Oružanih snaga nekoliko riječi o Goranu Vrbošiću Vrbi rekao je brigadir Dražen Ressler:

— On je jedan od naših junaka iz Domovinskog rata. Inače je Slavonac koji je kao dijete doselio u ovu pitomu Podravinu, odrastao je ovdje, skupa s nama se školovao, bio je sportaš, rukometaš i početkom 90-ih godina kada dolazi do ratnih sukoba vraća se u Slavoniju, u 132. brigadu. Junački je poginuo u Posavini u srpnju 1992. godine. Kad kažem junački, to znači izvlačeći ranjenike, izvlačeći mrtve. Goran je osoba koja je zaista, evo i meni, primjer u vojničkoj karijeri.

Vrbe se prisjetio i dožupan Ratimir Ljubić koji ga je, kaže, osobno poznavao: — I to mi je izuzetna čast. Radi se o iznimnom čovjeku koji je nažalost položio život na oltar domovine. Drago mi je da se u njegovu čast održava ovaj turnir.

A kako smo već najavili, Rukometni klub Koprivnica Hangar 18 25. Vrbin memorijal organizira početkom veljače. Četvrt stoljeća turnira obilježit će svečanom akademijom i dvama koncertima, a prije svega posebnim sportskim programom. Predsjednik kluba Alen Lazar:

— Pozvali smo naša dva najeminentnija kluba – PPD Zagreb, s kojim će revijalnu utakmicu igrati naši dečki, i Nexe iz Našica, a dolazi nam i Rukometni klub Zaprešić — najavio je predsjednik kluba Alen Lazar. — Sve utakmice će biti revijalnog karaktera, a pridružit će nam se i djeca. Naime, djevojčice 2008. godišta iz Rukometnog kluba Podravka će igrati s našim dječacima, dok će naši rukometaši rođeni 2004. godine igrati utakmicu protiv vršnjaka iz Čakovca. Cilj nam je popularizacija muškog rukometa, ali i sporta općenito.

U obilježavanju tog velikog jubileja koprivničkim će rukometašima pomoći Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo obrane. Kako do ulaznica za koncerte i što je sve u programu događanja pročitajte ovdje.

Na kraju, cijeli program pozdravio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. — Lijepa je ovo prilika i lijep je način na koji ćemo obilježiti život jednog velikog koprivničkog rukometaša, ali i borca za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. To je najmanje što kao grad i društvo možemo učiniti za osobe koje čine povijest Koprivnice.

zatvori