Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zahvaljujući vrijednoj donaciji, koprivnički vrtićarci dobili su novu didaktičku opremu

Podravska banka je povodom božićnih blagdana i ove godine izdvojila novčana sredstva u humanitarne svrhe i to s posebnim naglaskom na pomaganje djeci i socijalno osjetljivim društvenim skupinama.

Zahvaljujući donaciji dječji vrtići s područja grada Koprivnice bogatiji su za opremu vrijednu 40 tisuća kuna. Riječ je o Dječjem vrtiću Tratinčica, Dječjem vrtiću Igra, Dječjem vrtiću Smiješak i Dječjem vrtiću Svetog Josipa. Kupljena je didaktička oprema, a cijeli projekt predstavljena je danas 28. prosinca u Dječjem vrtiću Tratinčica.

– Veliko hvala Podravskoj banci što je i ove godine u ovo božićno-novogodišnje vrijeme pokazuje koliko su društveno odgovorna kompanija i da su spremni zajedno sa svojim gradom i našim vrtićima napraviti lijepu blagdansku priču – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Ovo je druga godina kako Podravska banka provodi ovakvu akciju. I ove godine izdvojili su 80 tisuća kuna, od navedenog iznosa 40 tisuća kuna raspoređeno na područje cijele županije, a preostalih 40 tisuća kuna na područje grada Koprivnice, odnosno na gradske vrtiće.

– Sretan sam i ponosni što je Podravska banka u mogućnosti napraviti ovakve donacije i ovim putem koristim priliku da zahvalim gradu Koprivnici što nas vodi kroz ovaj proces kako bi donacije bile transparentne i otišle u ruke gdje je najpotrebnije. Ovo je druga godina kako projekt provodimo i svojevrsno postaje tradicija – rekao je Daniel Unger, član Uprave Podravske banke.

Posebno sretni donacijom su u vrtićima u kojima je zahvaljujući novčanim sredstvima kupljena nova didaktička oprema.

– Ovo nam je poruka da se o razvoju i ulaganju u našu djecu osim vrtića i osnivača brinu i gospodarski subjekti. Kupili smo razne igračke za različita razvojna područja, od motorike do jezičnih sposobnosti – rekla je Ida Šipek, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Ustupio Grad Koprivnica.
zatvori