Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Vozač ignorirao crveno svjetlo i bježao od policije, trojica završila u zatvoru

Petero vozača kažnjeno je u subotu na prekršajnim sudovima u Koprivnici i Bjelovaru zbog prometnih prekršaja, a neki su završili i u zatvoru.

Na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 29-godišnji vozač koji je u noći s petka na subotu u 3:55 u Koprivnici upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na crveno svjetlo na semaforu, a potom je još i ignorirao znakove policijskih službenika. Imao je 0,92 promila alkohola u krvi i upravljao je prije položenog vozačkog ispita. Za to će morati platiti kaznu od visokih 13.500 kuna.

Na koprivnički je Prekršajni sud dovedena i 34-godišnja vozačica koja je iste noći, oko 5:25, vozila automobil s 1,52 promila alkohola u organizmu. Sud joj je odredio kaznu od 5.100 kuna i zabranu upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Vozači koji su prekršaje počinili na području Križevaca izvedeni su na Prekršajni sud u Bjelovaru. 29-godišnjak koji je vozio bez položenog ispita i s 2,08 promila alkohola morat će provesti pet dana u bjelovarskom zatvoru. Tri dana zatvora dobio je 18-godišnjak koji je vozio bez položenog ispita i s 1,06 promila alkohola, a deset dana iza rešetaka provest će 40-godišnji vozač koji je zatečen za upravljačem s 1,82 promila alkohola i to mu očito nije bio prvi put.

zatvori