Utorak, 23. travnja 2024.

Volonterke Nikol Bali i Antonia Prilika osmislile su slikovnicu čijom kupnjom pomažete Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice

Koprivnička Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice treba pomoć sugrađana kako bi izgradila vlastiti prostor.

Humanitarnoj akciji ‘Darujte prostor Laticama’, koju su danas predstavili u gradskoj upravi, cilj je prikupljanje financijskih sredstava za plaćanje komunalne infrastrukture koja je preduvjet izgradnje novog prostora, za izradu projektne dokumentacije i adaptaciju prostora.

Podsjetimo, Udruga djeluje u prostoru Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce i on im je, kako nam se požalila predsjednica Udruge Nevenka Fuchs, postao premali i neadekvatan za aktivnosti koje provode. Radi se ponajprije o rehabilitaciji predškolske i školske djece i edukaciji roditelja.

– Željeli bismo da naša Udruga postane samoodrživa zajednica. Za to nam treba prostor gdje bismo korisnicima mogli organizirati da, naprimjer, imaju svoj vrt. Kroz takve dodatne aktivnost želja nam je pokazati javnosti kolike su sposobnosti i mogućnosti osoba s intelektualnim teškoćama – dodaje predsjednica Udruge.

Akcija počinje 14. prosinca i trajat će tri mjeseca. Svi koji su u mogućnosti Udruzi mogu donirati novac, a zauzvrat dobit će slikovnicu “Slon kojega nisu slušale noge”.

Slikovnica je nastala u sklopu projekta ‘I ti se možeš igrati s nama’ i moći će se kupiti i na štandu Udruge na otvorenju Koprivničke bajke. Tekst za slikovnicu napisala je Nikol Bali, a ilustrirala ju je Antonia Prilika.

– Radi se o prekrasnoj i toploj priči koju su osmislile naše volonterke koje od ovog ljeta pomažu klubu Naši anđeli. Tako želimo senzibilizirati javnost o djeci s teškoćama u razvoju – kaže Fuchs.

Na predstavljanju humanitarne akcije gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo da je Grad otkupio 500 primjeraka slikovnice koju će djeci dijeliti Djed Božićnjak na otvorenju Koprivničke bajke.

Ako želite donirati za ovaj projekt uplate možete izvršiti na račun u Podravskoj banci:

Primatelj: Udruga Latice
Adresa: Hercegovačka 1, 48000 Koprivnica
IBAN: HR 0923860021552003212
Model: 00
Poziv na broj: Datum uplate
Svrha uplate: “donacija – Darujte prostor Laticama”

zatvori