Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Veleposlanik Kazahstana posjetio je Koprivnicu: Moja majka koristi Podravkine proizvode i u našoj zemlji cijene se hrvatski stručnjaci

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić ugostio je novog veleposlanika Republike Kazahstan u Hrvatskoj, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika, Njegovu Ekselenciju Tolezhana Barlybayeva.

Cilj mu je, kako je rekao gostujući u Gradskoj upravi, spoznati koje su mogućnosti suradnje Koprivnice i njegove zemlje, u kojoj je naš grad već poznat i to zahvaljujući prvenstveno Podravki:

— U Koprivnicu smo došli upravo zato da vidimo koje su dodatne mogućnosti suradnje. Podravka je već dosta poznata i aktivna u Kazahstanu. Moja majka koristi proizvode Podravke, a to će vam potvrditi i drugi moji sunarodnjaci. I druge hrvatske kompanije posluju u našoj zemlji. Primjerice Montmontaža gradi zgradu u Astani. Hrvatski su stručnjaci pomogli u izgradnji stadiona. Mi cijenimo hrvatske stručnjake. Što se tiče konkretno Koprivnice, zato smo i došli kako bismo vidjeli što točno Koprivnica može ponuditi Kazahstanu.

Ustupio Grad Koprivnica.

Susretom s novim kazahstanskim veleposlanikom, koji je danas prvi puta došao u Koprivnicu, vrlo je zadovoljan gradonačelnik Mišel Jakšić. Uz mogućnosti suradnje na području kulture i sporta, na Zrinskom trgu danas se posebno razgovaralo o mogućnostima gospodarske razmjene.

— Danas smo posebno pričali o mogućnostima gospodarske suradnje s obzirom na to da je gospodarstvo Kazahstana vrlo progresivno. Ima relativno visoke stope rasta kad ih kompariramo s hrvatskim stopama rasta. Izuzetno nas veseli da smo danas dobili kratku prezentaciju koja nam omogućava sumirati koje to koprivničke tvrtke mogu svoje proizvode i usluge ponuditi Republici Kazahstan. Već je danas podosta hrvatske industrije u Kazahstanu, nadam se da će biti još više i koprivničke — rekao je Jakšić.

Ustupio Grad Koprivnica.

Gradonačelnik Koprivnice podsjetio je da zahvaljujući glavnom tajniku Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andriji Karafilipoviću Grad Koprivnica ima dobru suradnju s Kazahstanom.

Stoga je izrazio veliko zadovoljstvo i čast što je, nakon svojih prethodnika, i novi veleposlanik Kazahstana posjetio ovaj grad.

zatvori