Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mališani iz Dječjeg vrtića Igra uz pomoć mozgalica i labirinata učili matematiku

Predškolci koprivničkog Dječjeg vrtića Igra i njihove odgojiteljice Maja, Sanja i Adela uključili su se u projekt ‘Večer matematike’ u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.

Riječ je o skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici, a koje se u isto vrijeme održavaju diljem Hrvatske.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva, često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme svi svakodnevno uspješno rješavamo.

Večer matematike nalik je sajmu. Sudionici obilaze “matematičke stanice” i odabiru aktivnosti u kojima žele sudjelovati. Prolaskom kroz stanice djeca skupljaju žigove u svoje “putovnice” te ukoliko skupe sve žigove, dobivaju diplomu.

Djeci i roditeljima bile su ponuđene razne matematičke igre, mozgalice, labirinti, društvene igre te stare zaboravljene igre iz djetinjstva roditelja.

— Nakon što smo podijelili diplome svim sudionicima koji su bili više no uspješni, počastili smo se keksićima i sokovima jer čak i najboljim matematičarima treba malo predaha od mozganja — govore odgajateljice.

zatvori