Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: KAPE SU POLETJELE U ZRAK Novi prvostupnici Sjevera preuzeli su svoje diplome

Svečana promocija novih prvostupnika novinarstva, medijskog dizajna te poslovanja i menadžmenta u medijima održana je danas u Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever.

Njih više od stotinu primilo je svoje prvostupničke diplome, zapjevalo Gaudeamus igitur i svečano bacilo kape u zrak.

— Ovo je treća promocija prvostupnika novinarstva i jako nam je značajna jer dio njih ovoga puta ostaje na diplomskom studiju — rekla je pročelnica Odjela za novinarstvo Gordana Tkalec. — Zbog toga nam je ovo možda najsretnija promocija. Dosad su nakon promocije oni odlazili, više ih nećemo vidjeti, a sada ih više od pola ostaje na diplomskom studiju.

Konkretno, diplomski studij novinarstva upisalo je 33-oje studenata.

— Ovo je dokaz da se Sveučilište i dalje razvija i raste na pravi način — rekao je prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša. — Podsjetio bih vas da smo ove akademske godine otvorili četiri nova diplomska studija – ambalažu, novinarstvo, medijski dizajn te održivu mobilnost i logistiku – a mogu najaviti i da sljedeće akademske godine planiramo otvoriti još jedan ili dva preddiplomska studija i jedan poslijediplomski doktorski studij. Uz otvorenje menze koje očekujemo na proljeće, to je još jedan dokaz da razvijamo vertikalu i da želimo omogućiti studentima u Koprivnici studiranje na preddiplomskoj, diplomskoj, a od iduće godine i poslijediplomskoj razini.

Nakon prvostupnika novinarstva, svečanu promociju imali su i prvostupnici medijskog dizajna te poslovanja i menadžmenta u medijima.

 

Posted by Drava.info on Friday, December 15, 2017

 

zatvori