Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SUNCOKRET ZA SUNČANO SELO Helena Hećimović: Sva priznanja i nagrade koje smo dobili potvrđuju da radimo dobar posao

Sunčano selo Jagnjedovec dobitnik je Zlatne povelje u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu na natječaju ‘Suncokret ruralnog turizma’ koji provodi Udruga za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’.

Veliko priznanje primila je na svečanosti u Zagrebu Helena Hećimović, osnivačica Sunčanog sela.

— Ovo nije prva nagrada koju je dobilo Sunčano selo u posljednjih nekoliko godina. Sva priznanja i nagrade koje smo dobili potvrđuju da smo izabrali dobar pravac svog razvoja, a on je sustavno i dosljedno očuvanje i prezentacija naše graditeljske i kulturne baštine ovog kraja. Drugim riječima trudimo se s jedne strane očuvati predmete, prvenstveno alate i predmete koji se koriste u kućanstvu, a s druge strane staviti ih u svakodnevnu upotrebu, kao što su to i bili prije pedesetak godina i više. Tako im vraćamo svrhu, a korisnike usporavamo u dnevnom ritmu koji postaje prebrz — rekla je Dravi.info Helena Hećimović dodavši da je ova nagrada samo jedan snažan poticaj da nastave raditi i razvijati svoje ideje kojih ima mnogo.

Ustupilo Sunčano selo.

— Posebno smo sretni što u našem pothvatu sudjeluje cijela naša obitelj, a što pomoć stiže i od prijatelja i poznanika, stanovnika Jagnjedovca, starih obrtnika i svih onih koje raduje oživljavanje naše ne tako davne prošlosti na dobrobit budućih generacija — zaključila je Hećimović.

Dodjelom priznanja koja je u pet kategorija osvojilo više od pedeset OPG-ova, turističkih zajednica i ostalih djelatnika u ruralnom turizmu, svečano je obilježeno 20 godina rada udruge ‘Klub članova Selo’.

Nagrađene je pozdravio ministar turizma Gari Cappelli koji je tim povodom rekao da oni koji razvijaju turizam, zapravo razvijaju i Hrvatsku.

zatvori