Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

SKUPŠTINA SLAVEN BELUPA “Želimo formirati ekipu koja će od ljeta napasti gornji dio tablice, planiramo značajno poboljšati infrastrukturu”

Nogometni klub Slaven Belupo danas je održao izvanrednu Skupštinu na kojoj je, između ostalog, donijet program rada i financijski plan za sljedeću, 2018. godinu. Odazvao se 21 od ukupno 35 članova skupštine.

Sve točke današnjeg dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno, a predsjednik Hrvoje Kolarić predstavio je financijski plan i program rada za iduću godinu u kojem je nekoliko zanimljivih stavki koje će zaintrigirati sve navijače koprivničkog prvoligaša.

– Što se tiče sportskog segmenta, želimo se pojačati igračima na pozicijama koje su deficitarne te formirati ekipu koja bi se u idućoj sezoni bila spremna boriti za gornji dom prvenstvene tablice. Također, želimo u klub dovoditi najtalentiranije igrače do 18 godina. Želimo zadržati i kvalitetu rada u prvoj ekipi te pojačati individualni rad s mlađim igračima koji su najveća perspektiva ovog kluba i nastaviti suradnju s NK Koprivnicom u kojoj će igrati izlazno godište juniora te iz koje će dvojica najboljih dobiti šansu na pripremama Slaven Belupa – objasnio je Kolarić.

Predsjednik koprivničkog prvoligaša najavio je da će i dalje veliki naglasak biti na Školi nogometa koja bi trebala svake godine ‘izbacivati’ barem po tri igrača za prvu ekipu. Posebno zanimljiv na današnjoj Skupštini bio je dio rasprave o infrastrukturi na kojoj klub iduće godine planira napraviti značajnija poboljšanja.

U suradnji s HNS-om i gradom Koprivnicom želimo pristupiti potpunoj obnovi glavnog terena u svibnju i lipnju što uključuje novu drenažu, instalaciju za grijanje terena i novi travnjak. Također, želimo zamijeniti dotrajalu umjetnu travu onom najnovije generacije. Želimo na limačkom terenu postaviti novu drenažu i prebaciti postojeći travnjak s glavnog terena na taj – rekao je Kolarić.

U suradnji s Gradom, želimo nabaviti uređaj za bušenje terena te novi traktor s priključcima koji bi omogućio rad tom uređaj. Imao bi i ralicu za snijeg, a mogli bi ga koristiti svi nogometni tereni u gradu poput Miklinovca, Močila, Reke, Starigrada i Herešina. Slaven Belupo u planu ima još jednu veliku stvar, a to je gradnja tribina.

Cilj nam je napraviti idejni projekt za sjevernu tribinu sa svim licenciranim i propisanim uvjetima te sa svim pripadajućim i odgovarajućim prostorijama. A u planu nam je izrada idejnog projekta za istočnu tribinu u visine pet redova – najavio je predsjednik Slaven Belupa.

Skupština Slaven Belupa planira 2018. godini prihode od 15 milijuna i 830 tisuća kuna. Najveći udio imaju prihodi od sponzorstva, gotovo devet milijuna te od prodaje igrača – pet milijuna kuna. Planirani rashodi iznose 15 milijuna i 770 tisuća kuna. Najviše rashoda odnosi se na troškove sportskog sektora, prve momčadi i škole nogometa, što ukupno iznosi devet milijuna i 430 tisuća kuna.

– Za dugoročniju financijsku stabilnost ključno je pronaći nove sponzore i donatore te tako smanjiti postotak ovisnosti o prihodima od prodaje igrača jer su to prihodi koje je jako teško planirati – zaključio je Kolarić.

Dodajmo i da su Darijan Kocijan i Darko Ledinski odabrani za nove članove skupštine.

 

Slušaj uživo
zatvori