Petak, 26. travnja 2024.

ROBERT MARKULIN Član Uprave Slaven Belupa postao dopredsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza, Farmaceuti iduće sezone na novom travnjaku

Robert Markulin, član Uprave Slaven Belupa i predsjednik Nogometnog saveza koprivničko-križevačke županije odabran je za dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza na jučerašnjoj skupštini.

Osim njega, za članove izvršnog odbora HNS-a do 2021. godine izabrani su Željko Biondić, Đuro Bukvić, Nenad Črnko, Dubravko Galović, Nenad Horvatić, Davor Ivić, Mato Kljaić, Ante Kulušić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Damir Mišković, Slavko Prišćan, Tomislav Svetina, Ante Vučemilović-Šimunović i Ile Topuzović, dok je predsjednički mandat na još četiri godine ponovno dobio Davor Šuker.

Koliko će ovaj izbor značiti za koprivničkog nogometnog prvoligaša saznat ćemo uskoro. Prije izbora Šuker je obećao uložiti u glavne travnjake klubova iz Prve lige, a jedan od prioriteta, uz Vinkovce, Zaprešić i zagrebačku Kranjčevićevu trebao bi biti i koprivnički Gradski stadion.

– Ako bude sve prema planovima mi bismo već nakon zadnje prvenstvene utakmice u Koprivnici ove sezone, 15. svibnja, trebali početi s radovima na travnjaku i na instalacijama za grijanje terena. Neka procjena je da nam za cijeli taj proces treba deset tjedana. Nadam se da te najave neće biti samo pucanj u prazno, a nama ne preostaje ništa drugo nego pripremiti papirologiju do svibnja – objasnio nam je Robert Kerovec, tehnički direktor Slaven Belupa.

Hoće li HNS uistinu pomoći prvoligašima s obnovom travnjaka koji su u katastrofalnim stanjima vrijeme će pokazati. Sigurno je da se svi navijači koprivničkog prvoligaša, pogotovo s Markulinom na ovako visokoj poziciji, nadaju da će radovi uistinu krenuti nakon svršetka aktualne sezone.

zatvori