Subota, 8. lipnja 2024.

Gradska uprava organizirala je svečani blagdanski ručak za korisnike pučke kuhinje

Za korisnike koprivničke pučke kuhinje danas je bio upriličen svečani blagdanski ručak. U skladu s tradicijom, ručkom ih je počastio gradonačelnik sa suradnicima.

A da se korisnici pučke kuhinje ne bi osjećali nelagodno, ručak je održan iza zatvorenih vrata, bez prisustva medija. Pojasnio nam je to gradonačelnik Mišel Jakšić te istakao:

— Ono što prije svega moramo naglasiti jest da je pred nama svima velika odgovornost i zadatak da doista institucionalno radimo sve što je u našoj moći kako bismo iz godine u godinu smanjili broj korisnika pučke kuhinje. To bi značilo da postajemo bolje i pravednije društvo i država. Naravno da ne živimo u idealnom svijetu, nitko od nas u konačnici nije idealan i ne uspijevamo uvijek ostvariti ono što si zacrtamo. Jednostavno, ovo je jedan mali znak pažnje onim ljudima kojima treba naša pomoć, kojima treba pokazatelj da kao Grad, kao društvo, kao cjelina nismo zaboravili na njih i da smo spremni popratiti njihove potrebe i u ovom Božićnom vremenu.

Za blagdanski ručak je izdvojeno 5.000 kuna i još 20 tisuća za 116 poklon paketa s namirnicama i higijenskim potrepštinama za one građane kojima je to, kako kaže gradonačelnik, najpotrebnije.

zatvori