Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

PRIJELAZNI ROK Slaven Belupo već napustio jedan igrač, drugi na odlasku, bit će još promjena u igračkom kadru

Službeno, zimski prijelazni rok u Prvoj HNL još nije ni počeo, a igračka križaljka u Slaven Belupu već se počela mijenjati. Nakon jučerašnje utakmice protiv Lokomotive Farmaceuti su otišli na odmor do 5. siječnja, a neki od njih u Koprivnicu se više neće ni vraćati.

Prvi je Vice Kendeš koji se tako zadržao u Slavenu tek jednu polusezonu, a njegovim putem trebao bi i vratar Goran Blažević.

— Kendeš je imao ugovor do zime i već nas je napustio, a najvjerojatnije će nas napustiti i Blažević kojem također ističe ugovor ovih dana. Naravno, ako dođu dobre ponude za igrače poput Katića, Ivanovskog ili bilo kojeg drugog da ćemo ih pustiti jer klubovi od toga žive i mi smo svjesni da smo poligon za razvoj igrača. Ipak, to me ne brine, ode jedan, dođe drugi. Uvijek netko iskrsne — rekao nam je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

Strateg Farmaceuta ima jasnu sliku pred sobom na kojim pozicijama bi se njegova momčad trebala pojačati u zimskom prijelaznom roku.

— Moram priznati da sam zadovoljan kadrom, ali smo “kratki” što se tiče opcija u veznom redu. Do sada smo imali četiri igrača, a ja ih preferiram šest jer moramo računati na ozljede i kartone. Po meni, trebaju nam dva igrača u veznoj liniji te bekovi i krila na kojima ćemo tražiti brze igrače koji igraju u dubinu — zaključio je Ivković.

S obzirom na to da prijelazni rok službeno nije ni startao, teško je prognozirati tko će otići, a tko doći i na kojim pozicijama. Sigurno je da su Katić i Ivanovski prvi u izlogu za izlazni transfer, ali isto tako valja vidjeti što će biti s Musom, Purićem, Pejićem, Bouadlom i Arapom koji, prema transfermarkt.com ulaze u posljednjih šest mjeseci ugovora. Hoće li Slaven pokušati na njima zaraditi, produžiti im ugovore ili pričekati ljeto pa će otići svatko svojim putem, vrijeme će pokazati.

Slušaj uživo
zatvori