Srijeda, 15. svibnja 2024.

U pet prometnih nesreća pet ozlijeđenih osoba, a jedan je mrtav pijan sletio s ceste

Čak pet prometnih nesreća dogodilo se tijekom petka na prometnicama diljem Podravine i Prigorja, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Krenimo redom. Oko 6:20 na otvorenoj cesti između Žibrinovca i Svete Helene zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika i udario u stablo. Vozač (r. 1988.) je lakše ozlijeđen.

Ubrzo potom, oko 6:45, u Ulici Ivana Česmičkog u Koprivnici sudarili su se osobni automobil i bicikl, pri čemu je vozačica bicikla lakše ozlijeđena.

Oko 10:20 dva su se osobna automobila sudarila u Kenđelovcu. Nesreću je prouzročila vozačica rođena 1997. godine koja nije prilagodila brzinu kretanja u oštrom zavoju te je prešla na drugu stranu kolnika i sudarila se s automobilom iz suprotnog smjera. Lakše su ozlijeđene vozačica i putnica u njenom automobilu te vozač drugog automobila.

Sat vremena kasnije, oko 11:20, na parkiralištu u Ulici Matije Gupca vozač se nepropisno uključivao u promet i pritom udario u automobil koji je pak bio nepropisno parkiran. Odvezao se s mjesta događaja, ali naknadno je pronađen.

I naposljetku oko 19 sati osobni je automobil sletio u odvodni kanal na cesti između Vlaislava i Plavšinca. Policija je kao uzrok nesreće navela nepropisno kretanje, a vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,23 promila i zadržan je do otriježnjenja.

zatvori