Utorak, 7. svibnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Božić nam je sve bliže, ima li nade za snijeg?

Ušli smo u predbožićni tjedan. Kakvo god nas vrijeme pratilo idućih dana, mnogi od nas nadaju se onom famoznom bijelom Božiću, odnosno snijegu na Božić ili neposredno prije njega. Sinoptička situacija tome zasad nije sklona. Sve u svemu, pred nama je većinom hladan i suh tjedan.

Idemo redom. Ponedjeljak će biti promjenjiv uz dosta sunca, ali i nešto naoblake. Puhat će slab do umjeren sjeverac i bit će prilično hladno: najviša dnevna temperatura vjerojatno ne ide iznad 4 ili 5 stupnjeva.

Utorak bi trebao biti sunčaniji, pod uvjetom da se ne navuče magla. Više naoblake moguće je poslijepodne i prema večeri. Neće puhati nikakav značajniji vjetar. Jutro će biti vrlo hladno uz temperaturu oko -3 do -5 stupnjeva, a poslijepodne idemo u plus, ali lagani: oko 2 ili 3 stupnja.

Srijeda će ponovno biti oblačnija te i dalje zubocvokotavo hladna. Nije to, doduše, neka hladnoća koja bi bila neprimjerena za prosinac: ujutro i navečer u minusu, danju u laganom plusu. Vjetar slab do nikakav.

Četvrtak će također osvanuti hladan i pretežno oblačan, ali poslijepodne i navečer trebala bi početi lagana južina koja bi mrvicu podigla temperaturu.

Oko petka i subote vrijeme bi se moglo malo destabilizirati. Moguće je i malo oborina, ali prerano je reći u kojem bi agregatnom stanju one bile. No, kako se zasad čini, nije baš vjerojatno da bi se stvorio neki značajniji snježni pokrivač koji bi potrajao do Božića.

Na Badnjak i Božić vrijeme će biti… još ne znamo kakvo. Tendencija je da će biti suho, ali hoće li se zadržati niske temperature ili će nas dohvatiti nesretna južina, ostaje nam vidjeti. Izvjesno je, međutim, da snijega baš i nema na vidiku. Pratite vremensku prognozu na Dravi.info.

zatvori