Utorak, 7. svibnja 2024.

Grad nastavlja financirati obuku neplivača

Grad Koprivnica nastavlja s financiranjem programa obuke neplivača. U ovoj školskoj godini tim će programom biti obuhvaćeno 327 učenika trećih razreda koprivničkih osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski, Đuro Ester i Braća Radić te Centra Podravsko sunce.

Ovo je jedan od programa koji pokazuju zašto je Koprivnica Grad prijatelj djece, poručuje gradonačelnik Mišel Jakšić:

— Prije svega, mi jesmo Grad prijatelj djece i nastojimo prednjačiti po brojnim programima za naše najmlađe, ne samo što se tiče obrazovnog segmenta već i idemo i za onom “u zdravom tijelu zdrav duh”. Mislim da ne trebam posebno naglašavati, pogotovo u današnje vrijeme, koliko je važno okretati mlade ljude prema sportu, rekreaciji, fizičkim aktivnostima. Znamo i sami koliko smo “zakopani” pred naše kompjutere, naše televizore, stolove i stolice, i upravo je stoga vrlo važna ta fizička aktivnost. Zato smo ponosni na taj projekt Škole plivanja.

Program su osmislili i provode ga članovi Udruge kineziologa grada Koprivnice. Obuka traje 20 sati, a za troškove voditelja plivanja i korištenja bazena Cerine Grad će iz svog proračuna izdvojiti devedesetak tisuća kuna.

zatvori