Petak, 26. travnja 2024.

Goran Obran novi je urednik Glasa Podravine? Evo što kaže nova direktorica

Direktorica Glasa Podravine Darija Lončar ne može potvrditi da je Goran Obran novi glavni urednik najdugovječnijeg koprivničkog tjednika, kako je danas objavio portal ePodravina.

Odgovorivši na poziv Radio Drave rekla je tek da kolega Obran jest osoba s kojom se razgovara, no smatra korektnim da informaciju o izboru prvo podijeli sa svojom redakcijom. Osim toga, kaže direktorica Glasa Podravine, i Statut njihove medijske kuće, ali i Zakon o medijima, nalažu da za imenovanje glavnog i odgovornog urednika postoji suglasnost redakcije.

Romana Vincetić. Snimio Marko Posavec.

I dok se u javnosti imenovanje Gorana Obrana drži gotovom stvari, direktorica Lončar kaže da još nema rješenje za imenovanje glavnog i odgovornog urednika radija. Naime, kolegica Romana Vincetić najavila je odlazak, no njena još uvijek aktualna direktorica ne zna kada će urednica radija napustiti Glas Podravine.

Podsjetila je da je redakcija Glasa do 5. siječnja na kolektivnom godišnjem odmoru te da će pitanja koja trenutno zanimaju javnost rješavati, kao što je i najavila, s povratkom novinara na posao.

Inače, Glas Podravine u većinskom je vlasništvu Grada Koprivnice i okolnih općina te Glasa Slavonije.

zatvori