Srijeda, 3. srpnja 2024.

GLAS je osnovao podružnicu u Koprivnici, za predsjednika je izabran bivši HNS-ovac Goran Perišić

GLAS – Građansko-liberalni savez od jučer djeluje i u Koprivnici. Koprivničku podružnicu vodit će bivši HNS-ovac Goran Perišić.

— Organizacija je osnovana na godinu dana i u to vrijeme pripremit ćemo temelje za daljnji rad. U Predsjedništvo su ušli iskusni i kvalitetni ljudi, poznati Koprivničanci i sad je na nama da napravimo dobre temelje — rekao je Perišić novinarima.

Konstituirajućoj sjednici nazočile su predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš te koprivnička dogradonačelnica i potpredsjednica Nacionalnog vijeća GLAS-a Melita Samoborec.

Snimila Nela Carek.

— Ovo nam je peta podružnica u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u novoj godini bit će i županijska razina. Od GLAS-a u Koprivnici očekujemo da se oko njega okupe ideje i snaga svih onih ljudi koji su jedne građanske, jedne liberalne opcije. Koprivnica i cijeli ovaj kraj ima tu tradiciju, tako da ne sumnjamo da ćemo okupiti takve ljude. Biramo se na godinu dana i za to vrijeme razvijat ćemo svoju politiku i programe. Kao što smo se, vezano uz Amsterdamsku konvenciju, okupili s IDS-om i strankom Pametno, jednako tako ćemo okupiti liberalne građanske snage centra, ja duboko vjerujem, i na području Koprivnice — poručila je predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš te s ponosom istaknula da Građansko-liberalni savez u Koprivnici ima i svoju dogradonačelnicu.

Snimila Nela Carek.

Iako koprivnički GLAS zasad većinom čine odbjegli HNS-ovci, među kojima je i bivši koprivnički gradonačelnik Mladen Godek, Goran Perišić vjeruje da će stranka privući i ostale građane.

— Morate znati da je svaki početak težak i istina je da je danas ovdje većina bivših članova HNS-a, ali očekujemo da će nam se u budućnosti pridružiti i neki drugi sugrađani liberalnih svjetonazora. Očekujemo ljude iz civilnih udruga, a po statutu GLAS-a u određenim odborima mogu sudjelovati nepolitičke osobe. Na razini Hrvatske imate dobre primjere kao što je novinar Goran Vojković ili pak bivši rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin — zaključio je.

Snimila Nela Carek.
zatvori