Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Predsjednica je otvorila Choco bar u Križevcima

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u križevačkome je Razvojnom centru i tehnološkom parku otvorila “Choco bar” društvenog poduzeća Hedona – Udruge osoba s invaliditetom koji proizvode čokolade, praline i kolače od čokolade.

U “Choco bar” i prodajni kiosk uloženo je oko milijun i pol kuna. Grad Križevci je u novootvorenome tehnološkom parku dodijelio prostor, a uređenje je financirano novcima iz fondova Europske unije. “Hedona” zapošljava osobe s invaliditetom i bavi se proizvodnjom čokolade.

Predsjednica Grabar-Kitarović tom je prigodom kazala kako će ove godine čokoladice koje će dijeliti biti proizvedene u križevačkoj čokolateriji.

Hrvatska predsjednica razgovarala je i s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku, koji je uglavnom izgrađen nepovratnim novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Poduzetnički centar izgrađen je na području negdašnje vojarne. Predsjednica je pohvalila rad Razvojnog centra i tehnološkog parka u kojemu posluje dvadeset i sedam poduzetnika.

Tijekom boravka u Križevcima Predsjednica posjetila je i Osnovnu školu “Vladimir Nazor” te Visoko gospodarsko učilište i Srednju gospodarsku školu, najstarije poljoprivredno učilište u ovom dijelu Europe, osnovano 1860. godine.

zatvori