Petak, 5. srpnja 2024.

FOTO Bili smo s policijskim službenicima dok su nadzirali promet, pridružio im se i koprivnički gradonačelnik

Policijska uprava koprivničko-križevačka provela je danas preventivno-represivnu akciju usmjerenu na najčešće uzročnike stradavanja u prometu.

Policijski službenici nadzirali su promet na državnim cestama na kojima je zabilježen veći broj prometnih nesreća s poginulim osobama, a u Reki im se pridružio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Davor Stručić. Snimila Nela Carek:

– U ovaj akciji pomažu nam javne osobe koje mogu pridonijeti promociji sigurnosti na cestama i tako lakše dopiremo do građana. Ove godine je dosta ljudi nažalost stradalo u prometu i dajemo sve od sebe da s godinama smanjimo taj broj – pojasnio nam je zapovjednik interventne policije Policijske uprave koprivničko-križevačke Davor Stručić.

Naime, tijekom jedanaest mjeseci ove godine, na području županije smrtno je stradalo 11 osoba, teško je ozlijeđeno pedeset, a lakše su ozlijeđene 233 osobe.

U nadzoru prometa policijski službenici najviše su provjeravali voze li vozači pod utjecajem alkohola, poštuju li ograničenje brzine te koriste li sigurnosni pojas, zaštitnu kacigu ili mobitel u vožnji.

Snimila Nela Carek:

– Dosta vozača znalo je da je danas akcija i većinom se pridržavaju propisa. Za sada ni jedan vozač nije učinio neki teži prekršaj. Svim vozačima koje su policijski službenici zaustavili, a koji su vozili po propisima podijelili smo promotivne letke i privjesak. Mogu reći da mi je drago da se Grad Koprivnica uključio u akciju – rekao nam je gradonačelnik Jakšić.

Spomenimo da su se u akciju na drugim lokacijama uključili i saborski zastupnik Željko Lacković, virovski načelnik Mirko Perok i načelnik Svetog Ivana Žabna Nenad Bošnjak.

zatvori