Nedjelja, 5. svibnja 2024.

DVIJE PROMETNE U KOPRIVNICI Vozač slomio polubranike na prijelazu, drugi udario biciklista na zebri

Slovenski državljanin, malodobni biciklist i 77-godišnji vozač osobnog automobila prouzročili su dvije zasebne prometne nesreće koje su se jučer dogodile u Koprivnici, izvijestila nas je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Odgovornost za prvu nesreću podijelili su 15-godišnji biciklist i 77-godišnji vozač Opel Vectre. Do nesreće je došlo oko 8:45 sati na pješačkom prijelazu raskrižja Ulice dr. Željka Selingera i Miroslava Krleže. Naime, biciklist je krenuo prelaziti pješački prijelaz, a da prije toga nije sišao sa svog vozila i tako nije propustio vozača Opel Vectre. On pak nije usporio kako se približavao pješačkom prijelazu pa je tako došlo do udara prednjeg dijela automobila u stražnji dio bicikla.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola te će zbog izazivanja nesreće protiv obojice biti pokrenut prekršajni postupak. Dodajmo da biciklist nije nosio kacigu, iako je bio dužan imati ju.

Drugu nesreću izazvao je 35-godišnji slovenski državljanin koji je ignorirao signalizaciju na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Ulici Čarda te je svojim Mercedesom i priključnim vozilom udario u oba polubranika koji su se u tom trenutku spuštali. Nakon što je oko 12:30 sati slomio polubranike, vozač je pobjegao s mjesta događaja, no naknadno je pronađen.

Nije bio pod utjecajem alkohola te je odmah platio predviđenu novčanu kaznu.

zatvori