Nedjelja, 2. lipnja 2024.

U dvije prometne nesreće oštećeno čak šest automobila, tri ‘nastradala’ zbog alkohola

Dvije prometne nesreće u kojima je oštećeno čak šest osobnih automobila dogodilo se jučer u Koprivnici i Starigradu, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prva se prometna nesreća dogodila u Koprivnici oko 13:05 sati. Zbog nedovoljne udaljenosti pri vožnji u slijedu sudarila su se tri osobna automobila. Nesreću je skrivio 53-godišnji vozač Dacije Logan koprivničkih registracija koji je najprije zbog nedovoljnog razmaka udario u Škodu Octaviju koprivničkih registracija koju je vozio 41-godišnjak.

Od siline udarca došlo je do odbacivanja Škode u stražnji dio Citroëna koprivničkih registracija kojim je upravljala 58-godišnjakinja, a koja se u tom trenutku zaustavila na kolniku radi skretanja ulijevo. Sve se to dogodilo u Marofskoj ulici, a srećom nijedan sudionik nije ozlijeđen niti je bio pod utjecajem alkohola. 53-godišnjem vozaču Dacije na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna.

Druga prometna nesreća zabilježena je u Starigradu oko 17:45 sati, a skrivio ju je 59-godišnji vozač Daewoo Nexije koprivničkih registracija. On je pod utjecajem alkohola od 1,75 promila vozio Mlinarskom ulicom u smjeru Starogradske. Zbog nepropisnog kretanja prešao je na suprotnu stranu kolnika pa je tako došlo do sudara bočnog ogledala Nexije s bočnim ogledalom Golfa koprivničkih registracija kojim se iz suprotnog smjera kretala 57-godišnjakinja.

Pijanog muškarca to nije spriječilo da nastavi svoje putovanje pa je malo dalje ponovno prešao na lijevu stranu kolnika i udario u prednju bočnu stranu Peugeota koprivničkih registracija koji je bio parkiran na travnatoj površini uz lijevi rub kolnika. Peugeot je od siline udarca odbačen u betonski stup javne rasvjete, a potom i betonsko-metalnu ogradu, dok je Nexia sletjela van kolnika na livadu.

Protiv muškarca koji je u svojoj alkoholiziranoj avanturi oštetio ukupno tri automobila pokrenut je optužni prijedlog.

zatvori