Subota, 27. travnja 2024.

Adela Marinelli dobila je Dekanovu nagradu na Medicinskom fakultetu: Dat ću sve od sebe da postanem dobra liječnica

Koprivničanka Adela Marinelli dobitnica je Dekanove nagrade za uspjeh u akademskoj godini 2016./2017. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Adela je studentica pete godine studija i iza ove prestižne nagrade krije se, kaže, puno neprospavanih noći, previše šalica kave i puno uloženog vremena.

Ustupila Adela Marinelli.

— Dekanova nagrada je stvarno određena s puno parametara. Uvjet kako svaki ispit treba položiti na prvom izlasku s ocjenom izvrstan možda zvuči nemoguće jer i ja još ne mogu vjerovati kako mi je to pošlo za rukom. Stvarno tvrdim kako je u svaki ispit uloženo jako puno truda, ali to je opet samo jedno lijepo priznanje o znanju koje poslije treba i primijeniti u praksi — rekla nam je ova buduća liječnica, ne propustivši priliku da pohvali i druge svoje kolege iz Koprivnice koji su, ističe, na prethodnim godinama također osvajali Dekanovu nagradu.

A da jednog dana želi biti liječnica, Adela je znala još u vrtiću. Sjeća se da joj je najdraža slikovnica bila ona o Dinku koji je išao izvaditi krajnike. Tako je nakon završetka Gimnazije Fran Galović, usprkos tomu što je imala direktan upis na studij Molekularne biologije, ipak odlučila probati s medicinom.

Ustupila Adela Marinelli.

— Pronašla sam se u predmetima iz područja prirodnih znanosti, posebice biologiji i kemiji. Iako sam s kolegom Andrijom Pikivačom osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz biologije i ostvarila direktan upis na studij Molekularne biologije i dalje sam odlučila polagati prijemni ispit za Medicinski fakultet — prisjeća se.

I koliko god je sretna što se studij bliži kraju, toliko je i svjesna odgovornosti koju nosi stečena titula.

— Malo me strah početi raditi, dobiti titulu i žig te stajati iza svake napisane/izgovorene riječi. Svi me pitaju što ćeš poslije specijalizirati, ali iskreno ne znam odgovoriti na to pitanje. Još puno odluka treba donijeti kako bi došla do odgovora na to pitanje — kaže Adela.

— Svakako bih htjela ostati u Hrvatskoj, iskreno ne razmišljam o odlasku u inozemstvo. Nadam se da ću biti dobra liječnica i dat ću sve od sebe da to i postignem.

zatvori