Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Koprivnički bendovi Letarg i Rens Argoa zajedničkim koncertom promoviraju nove albume

Dva koprivnička benda promovirat će u subotu 2. prosinca svoje nove albume. Letarg promovira svoje novo izdanje “Tibor”, dok će Rens Argoa predstaviti novi album naziva “Luciferin”.

Forum udruga nezavisne kulture – FUNK najavljuje dvostruku promociju albuma koprivničkih bendova, Letarga i Rens Argoe.

Letarg je kantautor Bruno Antolić koji s uigranom koncertnom ekipom koju čine Ivan Horvatić, Karlo Cmrk i Rajnard Hraščanec nastupa u tipičnoj band formaciji, a ovom prilikom predstavit će novi album “Tibor”, izdan u listopadu ove godine.

Radi se o pop pjesmama koje istovremeno pokušavaju svojom jednostavnošću natjerati na ples i iznenaditi svojom kreativnošću i lucidnošću. “Tibor” sadrži pjesme nastale u razdoblju od 2014. do 2017. godine i obilježava Letargovu prvu glazbenu fazu, a izdanje krase melodični pop rock aranžmani koji koketiraju s post punk energijom.

U listopadu su svoje novo izdanje naziva “Luciferin” izbacili i Rens Argoa, bend bez fiksne glazbene orijentacije, koji jednako tako neobavezno doživljava i uloge trojice osnovnih članova u grupi Mirana Katara, Dejana Haluseka, Marka Kuhara pa se kroz izmjene zaduženosti za instrumente i brojne gostujuće članove na posljednjem od dosadašnja tri albuma nastoji rastegnuti i narasti u smjerovima poput jazza, orkestralne glazbe i prog-rocka.

Zanimljivo je da je najavne spotove za oba albuma – Letargov “Paravan” i “Mesmerizing burden” Rens Argoe producirao Dinko Šimac, bliski suradnik mnogih koprivničkih bendova i udruga.

Ulaz na događaj je besplatan, a program sufinanciraju Grad Koprivnica i KKC Pixel.

Koncert će se održati u subotu 2. prosinca u prostorima FUNK-a (Kampus, Koprivnica), s početkom u 21 sat.

zatvori