Nedjelja, 19. svibnja 2024.

SANJINOVA IZRAELSKA AVANTURA ‘Volio bih se okušati u tamošnjem nogometu, ali kad-tad ću se vratiti’

Mladi nogometaš aktualnog prvaka Prve županijske nogometne lige Sanjin Strajnić na zimu će napustiti svoj klub i Hrvatsku jer odlazi u Izrael gdje će se pridružiti svojoj djevojci Seleni Milošević, bivšoj Podravkašici, koja tamo igra rukomet.

— Istina je da odlazim u Izrael. Rekao bih da je to, za sada, samo izletnička avantura jer ću dobiti priliku upoznati novu državu, njezine gradove, znamenitosti i ostalo. Naravno, volio bih se okušati u tamošnjem nogometu, ali za sada je prerano o tome govoriti. Odlazim na izlet i još uvijek po pitanju nastavka nogometne karijere ništa nije sigurno — objasnio nam je Strajnić.

Strajnić tako napušta redove svog Tomislava s kojim je žario i palio županijskim ligama u protekle dvije godine.

— O periodu provedenom u Tomislavu mogu pričati samo u superlativima. Ostat će mi samo lijepa sjećanja iz Drnja. Rekordi, utakmice bez poraza, odlični dečki, atmosfera, klapa, navijači, ma baš sve. Ipak, promjene su sastavni dio života, nema nikakve ljutnje ni s jedne ni s druge strane i to je to — rekao je stoper Tomislava.

Drnjančani su aktualni prvaci Prve ŽNL, a ove godine prvi favorit za naslov je Borac iz Imbriovca.

— Treba biti realan i, bez obzira na to što će moje simpatije ostati na strani Tomislava i što ću navijati za svoje dečke, priznati da je Borac favorit za prvo mjesto. Imaju odličnu ekipu i bilo bi pravo čudo da ih netko dostigne ove sezone. Naravno, ako se dogode neke velike promjene u igračkom kadru na zimu kod njih onda možda, ali ovako zaista teško — realan je Strajnić.

Stoper Tomislava je, kao i u prethodnima, i ove sezone bio izrazito efikasan. Na svom kontu ima već sedam golova i sigurno je da će nedostajati, prije svega, Tomislavu, a onda i županijskom nogometu.

— Zaista je teško reći u ovom trenutku što će biti s mojom nogometnom karijerom. Možda zaigram u Izraelu, a možda tamo ne upišem ni minute. Sigurno je samo da ću se vratiti tu kod nas kad-tad. Hoće li to biti za par mjeseci ili par godina, vrijeme će pokazati — zaključio je Strajnić.

zatvori