Nedjelja, 19. svibnja 2024.

REZULTATI AKCIJE Pijan jurio kroz Kunovec Breg kao na autocesti

Rano jutros zaključena je 24-satna policijska akcija nadzora brzine kretanja vozila na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. Akcija je trajala od 6 sati jučer ujutro do 6 sati jutros, a policijski su službenici u tom vremenu zabilježili i sankcionirali 54 prometna prekršaja.

Od toga se 30 prekršaja odnosilo na brzinu kretanja vozila. Polovica od tog broja vozača, dakle njih 15, vozilo je 20 do 30 km/h brže od ograničenja. Devet ih je prekršilo važeće ograničenje za čak 30 do 50 km/h, a jedan je vozač vozio 10 km/h iznad ograničenja. Sankcioniran je i jedan prekršaj upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom.

Rekorder akcije uhvaćen je noćas u 1:50 u Koprivničkoj ulici u Kunovec Bregu. Bio je to 41-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od čak 123 kilometra na sat, premda je dopušteno bilo 70. Osim toga, bio je i pod utjecajem alkohola od 1,75 promila.

Također, policijski službenici poseban su nadzor prometa obavili i na lokaciji u Križevcima koju su predložili građani, no tom prilikom nisu utvrdili prometne prekršaje.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježene su i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a do kojih je došlo radi neprilagođene brzine kretanja vozila.

zatvori