Petak, 17. svibnja 2024.

PREDSTAVLJENA MIRANDA TATARI ŠIMUNOVIĆ: Vratila sam se doma, želja je vratiti klub na stare staze slave

U pozitivnoj atmosferi koja je zračila optimizmom održana je presica Rukometnog kluba Podravka Vegeta. Predsjednica Nadzornog odbora Ljiljana Šapina, direktorica Božica Palčić i trenerica Snježana Petika predstavile su novoizabranu sportsku direktoricu Mirandu Tatari Šimunović.

Proslavljena kapetanica našeg kluba zahvalila se svima na ponuđenoj prilici te je naglasila da se vratila kući, u svoj dom. Kako je rekla, prvi zadatak bit će joj analiza postojećeg stanja u klubu.

– Home sweet home – vratila sam se doma. Za ovaj klub vezana sam od malih nogu, jednostavno, Podravka je moj život. Zahvalila bih se svima na ukazanoj prilici, ovog puta sam u jednoj novoj ulozi. Želja mi je u mjesec dana obaviti razgovor sa svim trenerima, a nakon toga i pojedinačno s igračicama. Ono što nam je potrebno je produkcija domaćih igračica jer financijska situacija nije kao nekada. Moramo proizvoditi rukometašice za prvu ekipu, a hoće li nam za to biti potrebna jedna godina, pet ili sedam, jako je teško reći – rekla je Tatari Šimunović.

Objasnila je nova sportska direktorica kako joj je velika želja vratiti publiku koje je na utakmicama Podravke sve manje.

– Popularizacija rukometa jedan je od zadataka ispred mene. Sjećam se kako su nas u vrijeme kada sam ja bila igračica navijači nosili i pomagali nam da prebrodimo teške trenutke. Publike je sada sve manje i mi ju jednostavno moramo vratiti na tribine – objasnila je.

Jedan od glavnih razloga sve praznijih tribina sigurno su slabi rezultati u Europi u posljednjih nekoliko godina.

– Podravka je zvučno ime na europskoj karti rukometa i mi ne smijemo dozvoliti da se izbriše s nje. Svjesni smo da u ovom trenutku ne možemo parirati najjačim i najbogatijim ekipama u Europi, ali mislim da možemo i moramo biti u sredini europskog rukometa. Dvostruka titula u Hrvatskoj ne smije doći u pitanje. Poraz od Lokomotive bio je jedan crni dan iz kojeg su, nadam se, cure izvukle pozitivno i nakon kojeg smo im svi dali podršku – dodala je Tatari Šimunović.

Bivša kapetanica i igračica Podravke optimistično gleda na razdoblje koje nam dolazi i ima samo jednu poruku:

– Najvažnije je da gledamo budućnost i da smo optimistični. Svi moramo biti u tome skupa, od igračica, trenera, Uprave, medija, navijača i svih oko kluba da vratimo našu Podravku na stare staze slave što je moja velika želja – zaključila je sportska direktorica Rukometnog kluba Podravka.

Dobrodošlicu u klub Mirandi su poželjele predsjednica Nadzornog odbora Liljana Šapina, direktorica Božica Palčić i trenerica prve ekipe Snježana Petika. Šapina je istaknula kako će sportska direktorica surađivati sa svim trenerima u klubu, bit će na usluzi svima te će prikupljati podatke o igračicama koje igraju u Hrvatskoj i inozemstvu, a mogle bi pojačati naš klub.

– I prije smo smatrali da nam treba sportska direktorica i smatram da ovim potezom dižemo klub na višu razinu. Odabrali smo Mirandu o kojoj ne treba puno govoriti. Naša kapetanica ima visok ugled ne samo u Koprivnicu nego kod svih koji prate ženski rukomet, vrhunski je sportski stručnjak koji će se savršeno uklopiti u naš stručni kadar. Imali smo osjećaj da nam nedostaje dugoročne strategije, a tu vidimo Mirandu kao ključnu – objasnila je Šapina i dodala.

– Znamo da su u posljednjih nekoliko godina izostali rezultati, a dobar dio razloga proizašao je iz financijske situacije. Dolaskom Mirande klub smo digli na novu razinu, a nadamo se da će to popratiti i rezultati koji će privući nove sponzore. Intenzivno radimo na sponzorima, obilazimo ih i bitno nam je da ih se što više priključi našem klubu – zaključila je predsjednica Nadzornog odbora čija je želja da rukometašice Podravke uđu u grupnu fazu EHF Kupa.

Samo riječi hvale za Tatari Šimunović imala je direktorica Božica Palčić.

– Mirandu znam s terena i van terena i mislim da neće biti nikakvih problema u našoj suradnju. Smatram da je ovo početak jedne nove Podravke koju ćemo vratiti na stare staze slave. Svi ćemo joj biti od velike pomoći, a znamo da o rukometu zna jako puno i da će dobro odrađivati svoj posao – rekla je Božica Palčić.

Trenerica prve ekipe Snježana Petika poželjela je dobrodošlicu novoj sportskoj direktorici te se dotaknula rezultata Podravke.

– Pozdravljam Mirandin dolazak. Nadam se da će posao obavljati onako kako je i igrala na terenu – srčano i uz veliki angažman. Moram priznati da bih osobno, u ovom trenutku, najradije vidjela Mirandu u dresu na terenu – šaljivo je dodala Petika i nastavila.

– Mi smo do sada ostali bez pet igračica iz prve postave, a kadar smo popunili samo s Toth, Turk i mladim igračicama koje su ‘do jučer’ igrale Drugu ligu i od kojih ne možemo očekivati da nam već sada donose rezultat. Nemamo više pravo govoriti da smo bolje od svih drugih jer Lokomotiva ima više reprezentativki od nas, a i Koka je dosta jaka. Naravno, trudit ćemo se da osvojimo dvostruku titulu i da iduće godine, uz nekoliko pojačanja, napravimo korak više – zaključila je Petika.

Optimizam se mogao osjetiti na današnjoj presici. Sigurno je da se cijeli klub mora dići na jednu višu razinu kako bi se to odrazilo što na rezultatima, što na popunjenijoj dvorani. Sve su bliže utakmice protiv Viborga koje bi mogle biti upravo ‘to nešto’ što će pokrenuti jednu cijelu novu priču. Naravno, ispred naših rukometašica je izrazito težak zadatak, ali tko zna, možda se baš 11. i 18. studenog poklope stvari pa ćemo Podravkašice ponovno gledati u Europi.

zatvori