Utorak, 21. svibnja 2024.

PODRAVKA OPTIMISTIČNO U DANSKU “Želimo da utakmica u Koprivnici odlučuje o prolasku”

Rukometašice Podravke Vegete u petak putuju u Dansku gdje će u subotu igrati prvu utakmicu kvalifikacija za grupnu fazu EHF Kupa protiv Viborga. Iako se u prvi mah činilo kao da su Dankinje solidan ždrijeb, rukometašice Viborga su u posljednjih nekoliko tjedana podigle formu te se sada nalaze na diobi prvog mjesta u svom prvenstvu.

– Od kad smo izvukli Viborg Dankinje su odigrale četiri utakmice i krenule uzlaznom putanjom. Ipak, to nas ne treba poljuljati. Radi se o mladoj i poletnoj ekipi koja trči i bori se tijekom svih 60 minuta. Imaju solidne vratare te se baziraju na kontru i polukontru. Uočili smo neke nedostatke koje ćemo pokušati iskoristiti – objasnila nam je trenerica Podravke Snježana Petika.

Naše rukometašice tradicionalno ne prolaze dobro u zemljama Skandinavije, ali Petiku to ne brine previše.

– Tradicija ne postoji. Niti su one iste kao prije, niti smo mi iste. Imamo nedavno iskustvo protiv Vipersa, koji je ipak jača ekipa od Viborga, koje će nam pomoći jer je to isti stil rukometa. Idemo u Dansku rasterećeno, idemo uživati u rukometu. Malo me zabrinjava naša igra u obrani, ali ipak baš u njoj i našim vratarkama vidim našu najveću šansu. Igračice i sebe pripremam na fajt, moramo biti spremne dati i primiti batine – rekla je Petika.

Snimio Luka Šarlija.

Da Podravkašice nemaju imperativ pobjede potvrdila nam je i sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović. Ipak, naše rukometašice u Dansku sigurno ne idu s bijelom zastavicom.

– Imperativa nema, ali naravno da želimo proći i da bi nas to iznimno razveselilo. Ovo su nekima od cura tek prve europske minute i vrijedno iskustvo – objasnila je Tatari Šimunović.

Snimio Luka Šarlija.

U posljednjih nekoliko utakmica mnogo toga u napadu ovisi o Marijeti Vidak koja je u dobroj pucačkoj formi koju će, nadamo se, nastaviti i protiv Viborga.

Snimio Luka Šarlija.

– Znamo kakav je skandinavski rukomet. Mi moramo dati svoj maksimum i učiniti sve da se u Koprivnicu vratimo s dobrim rezultatom kako bi utakmica na našem parketu odlučivala o prolasku u grupnu fazu EHF Kupa – rekla je Vidak, a s njom se složila i Dragica Džono koja se oporavila od ozljede te je u potpunosti spremna za subotu.

Snimio Luka Šarlija.

– Moramo im spriječiti kontru i polukontru jer je to ono u čemu su one najbolje. Ako želimo doći do rezultata morat ćemo se ‘pohrvati’ u obrani jer Dankinjama ne odgovara agresivna igra – pojasnila je Džono.

Naše rukometašice u Dansku putuju u petak, a utakmica protiv Viborga igrat će se u subotu s početkom u 16 sati. Sigurno je da se svi navijači Podravke nadaju rezultatu koji će odluku o prolasku u skupine prolongirati za utakmicu u Koprivnici.

zatvori